Pessic sense gluten

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ingredients d'aquesta recepta són sense gluten i per tant aptes per a celíacs, tot i que es recomanable revisar les etiquetes dels aliments processats per verificar-ho.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 aranja 

    2 ous 

    150 g sucre de llustre 

    70 g nips de xocolata 

    60 g sucre morè 

    50 g farina d'arròs 

    50 g midó de blat de moro 

    50 ml llet 

    25 ml oli suau d'oliva 

    Gingebre en pols 

    Mantega 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem separant clares i rovells de 2 ous. Les clares les posem en un bol i els rovells, en un altre. 
  2. Posem un pessic de sal al bol de les clares i les muntem amb les varetes elèctriques. Quan estiguin mig muntades, incorporem en dos o tres cops 30 g de sucre morè. Ho muntem fins a tenir la textura d'una merenga i ho reservem.  
  3. Agafem el bol amb els rovells, incorporem 30 g de sucre morè i batem amb les varetes elèctriques fins a que doblin el volum i es blanquegin. 
  4. Pesem 50 g de farina d'arròs i la posem en el bol d'una picadora. Afegim 50 g de midó de blat de moro, 6 g d'impulsor, un polsim de sal i una culleradeta de gingebre en pols. Ho triturem uns segons perquè s'integrin bé. 
  5. Afegim al bol dels rovells 50 ml de llet i ho integrem amb una vareta manual. 
  6. A continuació tamisem en aquest bol la meitat de les farines i ho integrem amb la vareta manual. Repetim l'operació amb l'altra meitat de les farines. 
  7. Incorporem 25 ml d'oli d'oliva suau i ho barregem bé. 
  8. Hi afegim amb cura una part de la merenga i ho integrem amb la vareta manual. Repetim l'operació amb la resta de la merenga. 
  9. Agafem un motllo rectangular de 20 cm de llargada, 8 cm d'amplada i 7 cm d'alçada. L'untem amb mantega. 
  10. Pesem 70 g de nips de xocolata. 
  11. Posem la massa del pessic al motllo intercalant-hi les nips de xocolata. 
  12. Enfornem 50' a 160 graus. Un cop el traiem del forn, deixarem reposar el pessic sobre una reixeta. 
  13. Fem una glaça barrejant en un bol 150 g de sucre de llustre i 35 ml de suc d'aranja colat. Ho barregem bé amb una vareta manual. 
  14. Posem la reixeta on tenim el pessic sobre d'una safata. Vessem la glaça per sobre del pessic cobrint-lo. 
  15. Endurim la glaça portant el pessic al forn apagat on hi queda calor residual durant 30 segons. 
  16. Traiem el pessic del forn i ja el podrem servir!
Anar al contingut