Pessic de xocolata i nata
- Programa: Cuines - programa
- Cuiner: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
240 g de farina fluixa
100 g de sucre
2 sobres de llevat químic
6 ous
500 g de nata 35% greix
50 g de sucre
250 de xocolata
100 g de nata 18%
4 làmines de gelatina
cacau en pols
PREPARACIÓ
- Separem 6 ous, les clares i els rovells, en 2 bols.
- Muntem les clares amb varetes elèctriques i hi afegim un pols de sal.
- Blanquegem els rovells i hi afegim 100 g de sucre.
- Afegim a poc a poc i amb una llengua les clares muntades en el bol dels rovells blanquejats. Volem que s'incorporin sense perdre les bombolles d'aire.
- Barregem en un bol 240 g de farina fluixa i 2 sobres de llevat químic.
- Tamisem i afegim la barreja de secs al bol de clares i rovells. Homogeneïtzem i ho passem a una mànega.
- Preparem 2 safates de forn amb paper sulfurat i hi estirem la massa de la mànega fent tires diagonals i ho allisem amb una espàtula.
- Posem les safates al forn a 180º durant 15 minuts.
- Posem a hidratar 4 fulls de gelatina en aigua freda.
- Traiem de la nevera 500 g de nata i un bol metàl·lic fred i la muntem amb varetes elèctriques. Omplim una mànega
- Desfem al bany maria 250 g de xocolata 70% i hi afegim 100 g de nata per cuinar i la gelatina hidratada. Omplim una mànega i ho deixem temperar.
- Tallem el pessic que teníem al forn en 6 trossos cadascun.
- Ho muntem fent pisos: pessic, nata, pessic, xocolata, pessic, nata, ho cobrim amb cobertura de nata o xocolata i acabem afegint-hi cacau en pols per sobre.