Pessic de xocolata i nata

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postres d'un àpat lleuger.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    240 g de farina fluixa

    100 g de sucre

    2 sobres de llevat químic

    6 ous

    500 g de nata 35% greix

    50 g de sucre

    250 de xocolata

    100 g de nata 18%

    4 làmines de gelatina

    cacau en pols

     

PREPARACIÓ

  1. Separem 6 ous, les clares i els rovells, en 2 bols.
  2. Muntem les clares amb varetes elèctriques i hi afegim un pols de sal.
  3. Blanquegem els rovells i hi afegim 100 g de sucre.
  4. Afegim a poc a poc i amb una llengua les clares muntades en el bol dels rovells blanquejats. Volem que s'incorporin sense perdre les bombolles d'aire.  
  5. Barregem en un bol 240 g de farina fluixa i 2 sobres de llevat químic.
  6. Tamisem i afegim la barreja de secs al bol de clares i rovells. Homogeneïtzem i ho passem a una mànega.
  7. Preparem 2 safates de forn amb paper sulfurat i hi estirem la massa de la mànega fent tires diagonals i ho allisem amb una espàtula.
  8. Posem les safates al forn a 180º durant 15 minuts.
  9. Posem a hidratar 4 fulls de gelatina en aigua freda.
  10. Traiem de la nevera 500 g de nata i un bol metàl·lic fred i la muntem amb varetes elèctriques. Omplim una mànega
  11. Desfem al bany maria 250 g de xocolata 70% i hi afegim 100 g de nata per cuinar i la gelatina hidratada. Omplim una mànega i ho deixem temperar.
  12. Tallem el pessic que teníem al forn en 6 trossos cadascun.
  13. Ho muntem fent pisos: pessic, nata, pessic, xocolata, pessic, nata, ho cobrim amb cobertura de nata o xocolata i acabem afegint-hi cacau en pols per sobre.