Pessic de mona de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per fer el pa de pessic:
4 ous
1 sobre de llevat
80 g de mantega
170 ml d'aigua
100 g de sucre de coco
200 g de farina
40 g de cacau en pols
Per fer la cobertura:
4 làmines de gelatina
250 g de xocolata
100 ml de nata
PREPARACIÓ
- Omplim un pot amb 170 ml d'aigua calenta. Hi tamisem 200 g de farina i ho barregem. De mica en mica, hi anem afegint 80 g de mantega pomada. També hi afegim un sobre de llevat químic, 40 g de cacau en pols i ho barregem. Ho deixem reposar durant 5 minuts.
- Trenquem 4 ous i en un bol hi posem les clares, i en un altre bol els rovells.
- Muntem les clares i hi tirem un pols de sal.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi 100 g de sucre de coco.
- Al bol on hi tenim els rovells, hi afegim a poc a poc el pot amb la barreja ja reposada.
- Integrem les clares muntades al bol.
- Posem paper sulfurat en un motlle rodó. L'omplim amb la massa i l'enfornem a 180 g durant 30 minuts.
- Posem en una safata d'aigua mineral freda quatre làmines de gelatina.
- Traiem el pastís del forn i el deixem temperar.
- Desfem al bany maria 250 g de xocolata.
- Escalfem en un pot 100 ml de nata i hi desfem la gelatina. Hi afegim la xocolata desfeta i ho barregem.
- Desemmotllem el pastís i el banyem amb la xocolata.
- Decorem la mona al nostre gust.