Pèsols de llavaneres ofegats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Via Veneto, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de pèsols desgranats
- 1 manat de cebes tendres
- 1/2 manat d'alls tendres
- 1 ramet de fulles de menta, llorer i farigola
- 1 os de pernil
- 1 botifarra blanca
- 1 botifarra negra
- 1 l de brou de vedella
- 2 cullerades de farina
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Sofregiu durant uns minuts, en una cassola amb oli, els alls tendres i la ceba (tallat tot ben finet) i el manat d'herbes.
Després afegiu-hi l'os de pernil i 2 cullerades de farina. Remeneu-ho bé perquè la farina se us cogui, i a continuació incorporeu-hi els pèsols de Llavaneres i el brou de vedella. Doneu-hi unes voltes, i quan arrenqui el bull, poseu-hi les botifarres. Deixeu-ho tapat i que bulli uns 25 minuts aproximadament, rectifiqueu-ho de sal i pebre si fa falta, i abans d'emplatar, retireu les botifarres per tallar-les a làmines. Podeu muntar el plat.
Després afegiu-hi l'os de pernil i 2 cullerades de farina. Remeneu-ho bé perquè la farina se us cogui, i a continuació incorporeu-hi els pèsols de Llavaneres i el brou de vedella. Doneu-hi unes voltes, i quan arrenqui el bull, poseu-hi les botifarres. Deixeu-ho tapat i que bulli uns 25 minuts aproximadament, rectifiqueu-ho de sal i pebre si fa falta, i abans d'emplatar, retireu les botifarres per tallar-les a làmines. Podeu muntar el plat.