Pescajons e aigua de nòdes (Creps i licor de nous)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria José Morelló
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Era Mòla, Vielha ( La Vall d'Aran)
INGREDIENTS
- 5-6 ous
- 1/2 l de llet
- 100 g de sucre
- 100 g de farina
- 1 copeta d'anís o de licor Grand Marnier
- 100 g de mantega
- ratlladura de 2 taronges
- ratlladura d'una llimona
- Per al licor de nous:
- 1 l de rom
- 4 nous verdes
- 4 grans de cafè
- pell de taronja
- genciana
- sucre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la farina tamisada, els ous, la sal, el sucre i la llet, barrejeu-ho amb el batedor i coleu-ho.
Després, afegiu-hi la mantega que haureu desfet en un cassó i el licor Grand Marnier, macerat amb ratlladura de llimona i taronja. A continuació, deixeu reposar la pasta durant una hora.
Tot seguit, unteu una paella amb una mica d'oli, poseu-hi una mica de pasta, esteneu-la bé per la paella i quan faci bombolles doneu-li la volta. Finalment, cobriu les creps amb sucre o genciana, enrotlleu-les i emplateu-les.
I ja per acabar, serviu les creps amb licor de nous. Per fer aquest licor, poseu les nous verdes i tallades a macerar amb rom i cafè durant 2 o 3 mesos i quan ja estigui macerat, barrejeu-lo amb almívar.
Després, afegiu-hi la mantega que haureu desfet en un cassó i el licor Grand Marnier, macerat amb ratlladura de llimona i taronja. A continuació, deixeu reposar la pasta durant una hora.
Tot seguit, unteu una paella amb una mica d'oli, poseu-hi una mica de pasta, esteneu-la bé per la paella i quan faci bombolles doneu-li la volta. Finalment, cobriu les creps amb sucre o genciana, enrotlleu-les i emplateu-les.
I ja per acabar, serviu les creps amb licor de nous. Per fer aquest licor, poseu les nous verdes i tallades a macerar amb rom i cafè durant 2 o 3 mesos i quan ja estigui macerat, barrejeu-lo amb almívar.