Perdius a la vinagreta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Tallón
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Tallón, Olesa de Montserrat (Barcelona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de perdiu és rica en proteïnes i pobre en colesterol, així que podem dir que és una de les carns més saludables.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 perdius
  • 3 patates Mona Lisa
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 fulla de llorer
  • 1 gotet de crema de llet
  • 1 cullerada de formatge fresc
  • 1/4 de l d'oli d'oliva verge
  • gotet de vinagre cabernet sauvignon
  • gotet de vi de Xerès
  • 1 copa de conyac
  • 1,5 l d'aigua
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli abundant sofregiu la perdiu salpebrada, la ceba tallada a la juliana i els alls sencers durant un parell de minuts.

Després, afegiu-hi el conyac, el vi de Xerès, el vinagre i el llorer i deixeu-ho coure tot junt durant una estona. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant dues hores.

Mentrestant, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates pelades i tallades a trossos. Quan estiguin cuites, poseu-les a la Thermomix juntament amb una mica de l'aigua de la seva cocció, la crema de llet i el formatge fresc i tritureu-ho.

A continuació, retireu la perdiu de la cassola, reserveu-la i passeu el suc i les verdues de la cocció pel colador xinès.

I ja per acabar, emplateu la perdiu, salseu-la amb el suc de la seva cocció i guarniu el plat amb un parell de canons de puré de patata.
Anar al contingut