Perdiu jove en un moment

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 2 perdius joves
  • 1 fulla de llorer
  • farigola
  • sajolida
  • 1 talls de cansalada viada
  • sal i pebre
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 tòfona
  • 1/2 l de fons de carn (salsa espanyola)
  • llard
  • 200 g de fredolics o bolets de temporada

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu la perdiu i poseu-hi les herbes, el llorer, la farigola i la tòfona a dins, així la carn agafarà més gust.
Emboliqueu-la amb la cansalada i lligueu-la amb un cordill. Salpebreu-ho i daureu-ho en una cassola amb llard, prèviament desfet. A continuació, poseu-ho al forn durant 15 minuts. Heu de procurar que la perdiu no us quedi molt cuita. Traieu-la del forn i talleu-la per la meitat per desossar-la. Reserveu les herbes. Per fer la salsa, poseu a la cassola els ossos de la perdiu, les herbes, un raig de vi ranci i una mica de fons de caça. Quan la tingueu la salsa ben lligada, reserveu-la i passeu-la pel colador. Fregiu els bolets en una paella amb llard. Serviu la perdiu amb la tòfona tallada i els bolets i coberta amb una mica de salsa.
Anar al contingut