"Pepito" de vedella

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 1 PERSONA

    90 g d'escalopines de vedella

    2 grans d'all

    1 pot pebrots del piquillo

    1 pa de flama individual

    1 tomàquet de penjar

    1 ceba de Figueres

    1 llima

    vi ranci

    farigola

    ruca

    sal

    una cullera de mostassa

    pebre vermell fumat dolç

    pebre vermell fumat picant

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Obrim 1 pot de pebrots del piquillo i en colem el suc en un bol i ho reservem. 
  2. Estirem els pebrots sobre una safata de forn amb paper sulfurat.
  3. Laminem 2 alls i els repartim sobre els pebrots. Els salpebrem.
  4. Barregem en un bol petit 1 culleradeta de pebre vermell fumat dolç i una altra de picant.
  5. Hi afegim unes fulles de farigola i la barreja de pebres tamisada amb un colador petit i ho enfornem a 90º durant 50 minuts.
  6. A mitja cocció (25 minuts) tombem els pebrots.
  7. Posem al foc una paella mitjana amb un raig d'oli OVE. Tallem a juliana 1 ceba de Figueres  i l'enrossim.
  8. Ratllem 1 tomàquet de penjar en un bol i hi afegim 1 cullerada de mostassa, el suc d'una llima i oli OVE. Ho emulsionem amb un polsim de sal.
  9. Afegim un raig de vi ranci a la paella de la ceba i deixem evaporar l'alcohol.
  10. Traiem de la nevera 90 g d'escalopines de vedella i  les salpebrem.
  11. Traiem la ceba de la paella i la reservem. Hi afegim una mica més d'oli i saltem les escalopines.
  12. Posem dins el bol de la vinagreta unes fulles de ruca. Ho remenem.
  13. Obrim, però no del tot, deixant les dues parts del pa encara unides pel costat contrari a on fem el tall, el pa.
  14. Posem a sobre del pa la ruca banyada, els pebrots, la carn, la ceba i ho tanquem.
  15. Planxem l'entrepà i llest!!!