Pepito de bou guisat amb amanit

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Rovira
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Sagàs, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de bou pot arribar a tenir el doble de ferro que la carn de vedellaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 panets rodons amb crosta
  • 400 g de cua de bou guisada
  • 140 g tomàquet d'amanir tallat a daus
  • 90 g part verda de ceba tendra a talls petits
  • 60 g de nous del país (sense closca)
  • oli d'oliva verge extra d'arbequina
  • sal grisa de Guérande
  • pebre de molí
  • vinagre de Xerès
  • mostassa (opcional)
  • Per fer el guisat de cua de bou:
  • 1 cua de bou de 2 kg aproximadament
  • 1 l de vi negre
  • 3 cebes
  • 1 pastanaga
  • 3 brots d'api
  • 1 cabeça d'alls
  • sal, pebre
  • oli d'oliva
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli salteu la cua de bou salpebrada. Quan estigui daurada, afegiu-hi la cabeça d'alls partida per la meitat, la ceba, la pastanaga i l'api, tot tallat a trossos, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure uns minuts, afegiu-hi el vi, acabeu de cobrir-ho tot amb aigua, tapeu el cassó i deixeu-lo coure al forn a 100 graus durant unes 5 hores. Després, desosseu la cua, esmicoleu-la, reserveu-la en un plat, poseu la salsa en un bol, tritureu-la amb el túrmix, coleu-la, torneu-la a posar en un cassó juntament amb la cua esmicolada i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.

Mentrestant, obriu els panets per la meitat i torreu-los al forn o amb una planxa.

Per fer l'amanit, poseu en un bol el tomàquet tallat a dauets, les nous, la part verda de la ceba tendra tallada a rodanxes, amaniu-ho amb sal, vinagre, mostassa i oli, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

I ja per acabar, poseu el guisat de cua de bou sobre la base del panet, cobriu-la amb l'amanit i tapeu-ho amb la part de dalt del panet.
Anar al contingut