Pepito de bou guisat amb amanit
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Rovira
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Sagàs, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La carn de bou pot arribar a tenir el doble de ferro que la carn de vedellaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 panets rodons amb crosta
- 400 g de cua de bou guisada
- 140 g tomàquet d'amanir tallat a daus
- 90 g part verda de ceba tendra a talls petits
- 60 g de nous del país (sense closca)
- oli d'oliva verge extra d'arbequina
- sal grisa de Guérande
- pebre de molí
- vinagre de Xerès
- mostassa (opcional)
- Per fer el guisat de cua de bou:
- 1 cua de bou de 2 kg aproximadament
- 1 l de vi negre
- 3 cebes
- 1 pastanaga
- 3 brots d'api
- 1 cabeça d'alls
- sal, pebre
- oli d'oliva
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli salteu la cua de bou salpebrada. Quan estigui daurada, afegiu-hi la cabeça d'alls partida per la meitat, la ceba, la pastanaga i l'api, tot tallat a trossos, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure uns minuts, afegiu-hi el vi, acabeu de cobrir-ho tot amb aigua, tapeu el cassó i deixeu-lo coure al forn a 100 graus durant unes 5 hores. Després, desosseu la cua, esmicoleu-la, reserveu-la en un plat, poseu la salsa en un bol, tritureu-la amb el túrmix, coleu-la, torneu-la a posar en un cassó juntament amb la cua esmicolada i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.
Mentrestant, obriu els panets per la meitat i torreu-los al forn o amb una planxa.
Per fer l'amanit, poseu en un bol el tomàquet tallat a dauets, les nous, la part verda de la ceba tendra tallada a rodanxes, amaniu-ho amb sal, vinagre, mostassa i oli, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
I ja per acabar, poseu el guisat de cua de bou sobre la base del panet, cobriu-la amb l'amanit i tapeu-ho amb la part de dalt del panet.
Mentrestant, obriu els panets per la meitat i torreu-los al forn o amb una planxa.
Per fer l'amanit, poseu en un bol el tomàquet tallat a dauets, les nous, la part verda de la ceba tendra tallada a rodanxes, amaniu-ho amb sal, vinagre, mostassa i oli, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
I ja per acabar, poseu el guisat de cua de bou sobre la base del panet, cobriu-la amb l'amanit i tapeu-ho amb la part de dalt del panet.