Pelekie zirni ar speki un sipoliem (Cigrons grisos amb cansalada fumada i ceba) - Letònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Anete Bandone, Santa Coloma de Gramenet
INGREDIENTS
- zirni (cigrons grisos, varietat de les rep. bàltiques)
- ceba
- cansalada viada fumada
PREPARACIÓ
En una olla amb aigua abundant, feu-hi coure els cigrons.
Talleu la cansalada a daus petits.
Peleu i trinxeu la ceba. Sofregiu-la juntament amb els daus de cansalada.
Un cop tingueu els cigrons cuits, escorreu-los i afegiu-los al sofregit. Remeneu-ho i ja tindreu el plat a punt per servir.
A Letònia es diu que cada cigró que queda al plat representa una llàgrima, de manera que tots aquells que no et mengis es convertiran en plor. El que no s'especifica és si les llàgrimes són de tristesa o d'alegria...
Talleu la cansalada a daus petits.
Peleu i trinxeu la ceba. Sofregiu-la juntament amb els daus de cansalada.
Un cop tingueu els cigrons cuits, escorreu-los i afegiu-los al sofregit. Remeneu-ho i ja tindreu el plat a punt per servir.
A Letònia es diu que cada cigró que queda al plat representa una llàgrima, de manera que tots aquells que no et mengis es convertiran en plor. El que no s'especifica és si les llàgrimes són de tristesa o d'alegria...