Peix gat amb verduretes escabetxades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Blanes
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: LEspai del Peix és un equipament cultural, ubicat al moll pesquer de Palamós, que té com a objectiu la difusió de la cultura del peix i de la pesca. Hi podeu menjar i conèixer aspectes de la pesca i de la cuina del peix fresc. http://www.espaidelpeix.org
- Informació nutricional -Obre
Es recomana prendre peix blanc de 3 a 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 800 g de peix gat (pelat i tallat a trossos)
- 4 carbassons mini
- sal
- Per fer l'escabetx:
- 200 ml d'oli d'oliva verge extra Argudell
- vinagre agredolç
- 4 pastanagues mini
- 1 fulla de llorer
- 1 menat petit de farigola
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 50 ml de vi blanc
- 2 cebes tendres
- 2 alls
- 8 grans de pebre negre
- 8 grans de coriandre
- Per a l'emplatat:
- un grapat d'enciams mini (opcional)
- 4 llesques fines de pa
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i talleu les pastanagues per la meitat i peleu i talleu les cebes en juliana.
Per fer l'escabetx, en una cassola sense foc, poseu-ho tot en fred i en cru: l'oli, el vinagre, el vi, les herbes aromàtiques, les espècies, els alls pelats, les cebes en juliana i les pastanagues tallades per la meitat. Poseu el foc baix i deixeu-ho coure 15 minuts.
A continuació, afegiu els talls de gat, d'uns 10 cm, i deixeu-ho coure 10 minuts més.
Després, apagueu el foc i deixeu-ho refredar tot a la mateixa cassola. Ho podeu servir a la temperatura que vulgueu.
Mentre es refreda una mica, talleu els carbassons mini, en cru, en làmines fines, sense treure'n la pell, amb l'ajuda d'un pelador o d'una mandolina.
Finalment, torreu les llesques fines de pa, al forn a 175ºC.
Mentrestant, amaniu les fulles d'enciams variats amb l'escabetx tebi.
I ja per acabar, al centre del plat, poseu-hi una base de verduretes i els talls de gat. Hi disposeu pel damunt una mica d'enciams i el carbassó cru tallat molt fi i acompanyeu-ho amb una llesca fina de pa torrat.
Per fer l'escabetx, en una cassola sense foc, poseu-ho tot en fred i en cru: l'oli, el vinagre, el vi, les herbes aromàtiques, les espècies, els alls pelats, les cebes en juliana i les pastanagues tallades per la meitat. Poseu el foc baix i deixeu-ho coure 15 minuts.
A continuació, afegiu els talls de gat, d'uns 10 cm, i deixeu-ho coure 10 minuts més.
Després, apagueu el foc i deixeu-ho refredar tot a la mateixa cassola. Ho podeu servir a la temperatura que vulgueu.
Mentre es refreda una mica, talleu els carbassons mini, en cru, en làmines fines, sense treure'n la pell, amb l'ajuda d'un pelador o d'una mandolina.
Finalment, torreu les llesques fines de pa, al forn a 175ºC.
Mentrestant, amaniu les fulles d'enciams variats amb l'escabetx tebi.
I ja per acabar, al centre del plat, poseu-hi una base de verduretes i els talls de gat. Hi disposeu pel damunt una mica d'enciams i el carbassó cru tallat molt fi i acompanyeu-ho amb una llesca fina de pa torrat.