Pebrots del piquillo farcits
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Siqués, Besalú
INGREDIENTS
- 12 pebrots del piquillo
- 3 fulles de col (la part verda)
- 2 botifarres de perol
- 200 g de rovellons
- 2 cebes
- 1 got de crema de llet
- oli i sal
- 1 bol de salsa beixamel
PREPARACIÓ
Per començar, confiteu una ceba filetejada en una paella amb oli.
La cocció ha de ser a foc molt lent, i ha de durar 1 hora i mitja. En una altra paella, sofregiu l'altra ceba tallada a dauets. En aquest cas, la cocció ha de ser a foc més fort. Quan tingueu el sofregit a punt, afegiu-hi la carn de les botifarres de perol, la col tallada a tires (prèviament escaldada durant 3 minuts) i els rovellons trossejats (sense coure). Salpebreu-ho, però heu de tenir en compte que la botifarra ja està amanida. Un cop tingueu aquest farcit gairebé a punt, aboqueu-hi la crema de llet. Remeneu-ho i deixeu-ho reduir. Tot seguit, incoporeu una mica de beixamel (feta amb mantega, farina, oli, conyac, nou moscada i sal i pebre) a la ceba ja confitada. Remeneu-ho. Ja per acabar, ompliu els pebrots amb el farcit i napeu-los amb la salsa. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i poseu-ho al forn uns 2 o 3 minuts.
La cocció ha de ser a foc molt lent, i ha de durar 1 hora i mitja. En una altra paella, sofregiu l'altra ceba tallada a dauets. En aquest cas, la cocció ha de ser a foc més fort. Quan tingueu el sofregit a punt, afegiu-hi la carn de les botifarres de perol, la col tallada a tires (prèviament escaldada durant 3 minuts) i els rovellons trossejats (sense coure). Salpebreu-ho, però heu de tenir en compte que la botifarra ja està amanida. Un cop tingueu aquest farcit gairebé a punt, aboqueu-hi la crema de llet. Remeneu-ho i deixeu-ho reduir. Tot seguit, incoporeu una mica de beixamel (feta amb mantega, farina, oli, conyac, nou moscada i sal i pebre) a la ceba ja confitada. Remeneu-ho. Ja per acabar, ompliu els pebrots amb el farcit i napeu-los amb la salsa. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i poseu-ho al forn uns 2 o 3 minuts.