Pebre (Amanida picant xilena -de la Lafken-) - Araucania, Xile
- Programa: Karakia
- Cuina: Lafken Painemilla, Girona
INGREDIENTS
- 5 cebes
- 7 tomàquets
- 3 alls grossos
- coriandre fresc
- sal
- llimona
- merkén (condiment picant i lleugerament fumat)
PREPARACIÓ
Primer de tot cal 'amortiguar la cebolla', com diu la Lafken. És a dir, treure la fortor a la ceba. Per fer això, cal pelar-la, trinxar-la, salar-la i deixar-la en remull amb aigua calenta durant una bona estona.
Després, talleu a daus petits els tomàquets i barregeu-los en un bol amb la ceba ¿que haureu escorregut de l'aigua del remull- i els alls, també trinxats ben menuts.
Esbandiu un manat de coriandre fresc, trinxeu-lo i afegiu-lo al bol. Saleu-ho al vostre gust i amaniu-ho tot plegat amb un bon raig d'oli de gira-sol i de suc de llimona.
Condimenteu-ho amb un polsim de merkén i rectifiqueu-ho de sal si convé.
El pebre se sol menjar damunt de peces d'iguiñ kofke (pa fregit). Vegeu-ne recepta a part.
Després, talleu a daus petits els tomàquets i barregeu-los en un bol amb la ceba ¿que haureu escorregut de l'aigua del remull- i els alls, també trinxats ben menuts.
Esbandiu un manat de coriandre fresc, trinxeu-lo i afegiu-lo al bol. Saleu-ho al vostre gust i amaniu-ho tot plegat amb un bon raig d'oli de gira-sol i de suc de llimona.
Condimenteu-ho amb un polsim de merkén i rectifiqueu-ho de sal si convé.
El pebre se sol menjar damunt de peces d'iguiñ kofke (pa fregit). Vegeu-ne recepta a part.