Paté de pollastre amb picada d'ametlla
INGREDIENTS
250 g de fetge de pollastre
250 g de mantega amb sal
2 cullerades de pebre verd en salmorra
6 escalunyes
60 g d'ametlla fregida salada
Torrades de pa sard
Conyac
Vi ranci
Vi dolç
Pinot noir
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Posem un bon raig d'oli OVE a escalfar.
- Tallem 6 escalunyes pelades ben fines.
- Les enrossim a la paella, durant uns 40 minuts.
- Posem en un bol un litre d'aigua i hi dissolem 10 g de sal.
- Hi afegim uns quants glaçons.
- Posem 250 g de fetge de pollastre a l'aigua salada amb gel i ho deixem així 20 minuts.
- Passem per aigua i deixem en remull 2 cullerades de pebre verd.
- Posem 250 g de mantega salada a fondre i hi tirem el pebre verd sense l'aigua.
- Deixem la mantega i el pebre al pot escalfant-se, amb el foc al mínim, 10 minuts. Passat aquest temps, ho apartem del foc i deixem que es vagi refredant. Colem la mantega i descartem el pebre.
- Guardem la mantega en un pot i la posem a la nevera.
- Si les escalunyes ja estan caramel·litzades, podem apujar el foc i, abans que es comencin a torrar, hi tirem un raig de vi ranci.
- Deixem que l'alcohol del vi ranci s'evapori i guardem les escalunyes a la nevera.
- Eixuguem els fetges dessagnats i hi tirem pebre negre.
- Posem un raig d'oli a la paella i, quan sigui calent, hi afegim els fetges.
- Tirem un raig de vi negre (preferiblement pinot noir) a la paella i, tot seguit, un raig de conyac.
- Flamegem el contingut de la paella.
- Apaguem els focs i deixem que baixi la temperatura.
- Guardem els fetges a la nevera.
- Si ha passat com a mínim mitja hora i tot el que tenim a la nevera s'ha refredat, ja ho podem treure.
- Posem en un got batedor les escalunyes, els fetges, la mantega i un raig molt curt de vi dolç.
- Ho turbinem tot junt.
- Piquem amb ganivet 60 g d'ametlla fregida salada
- Posem a la base d'un motlle la meitat de les ametlles picades, un pis amb el paté, la resta de les ametlles picades i un altre pis amb el paté.
- Ho tapem i ho deixem a la nevera com a mínim 30 minuts.
- Ho desemmotllem i ho servim amb pa sard o torradetes.