Paté de pollastre amb picada d'ametlla

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    S'ha de tenir en compte que A les receptes en què s'afegeixen begudes amb alcohol l'alcohol no desapareix totalment encara que es cuini.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de fetge de pollastre  

    250 g de mantega amb sal 

    2 cullerades de pebre verd en salmorra 

    6 escalunyes 

    60 g d'ametlla fregida salada  

    Torrades de pa sard 

    Conyac 

    Vi ranci 

    Vi dolç 

    Pinot noir 

    Sal 

    Pebre 

PREPARACIÓ

  1. Posem un bon raig d'oli OVE a escalfar.  
  2. Tallem 6 escalunyes pelades ben fines. 
  3. Les enrossim a la paella, durant uns 40 minuts. 
  4. Posem en un bol un litre d'aigua i hi dissolem 10 g de sal. 
  5. Hi afegim uns quants glaçons. 
  6. Posem 250 g de fetge de pollastre a l'aigua salada amb gel i ho deixem així 20 minuts. 
  7. Passem per aigua i deixem en remull 2 cullerades de pebre verd.  
  8. Posem 250 g de mantega salada a fondre i hi tirem el pebre verd sense l'aigua.  
  9. Deixem la mantega i el pebre al pot escalfant-se, amb el foc al mínim, 10 minuts. Passat aquest temps, ho apartem del foc i deixem que es vagi refredant. Colem la mantega i descartem el pebre. 
  10. Guardem la mantega en un pot i la posem a la nevera. 
  11. Si les escalunyes ja estan caramel·litzades, podem apujar el foc i, abans que es comencin a torrar, hi tirem un raig de vi ranci.  
  12. Deixem que l'alcohol del vi ranci s'evapori i guardem les escalunyes a la nevera. 
  13. Eixuguem els fetges dessagnats i hi tirem pebre negre. 
  14. Posem un raig d'oli a la paella i, quan sigui calent, hi afegim els fetges. 
  15. Tirem un raig de vi negre (preferiblement pinot noir) a la paella i, tot seguit, un raig de conyac. 
  16. Flamegem el contingut de la paella. 
  17. Apaguem els focs i deixem que baixi la temperatura.  
  18. Guardem els fetges a la nevera. 
  19. Si ha passat com a mínim mitja hora i tot el que tenim a la nevera s'ha refredat, ja ho podem treure.  
  20. Posem en un got batedor les escalunyes, els fetges, la mantega i un raig molt curt de vi dolç. 
  21. Ho turbinem tot junt. 
  22. Piquem amb ganivet 60 g d'ametlla fregida salada 
  23. Posem a la base d'un motlle la meitat de les ametlles picades, un pis amb el paté, la resta de les ametlles picades i un altre pis amb el paté. 
  24. Ho tapem i ho deixem a la nevera com a mínim 30 minuts. 
  25. Ho desemmotllem i ho servim amb pa sard o torradetes. 
Anar al contingut