Patates viudes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La patata és un tubercle ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, que proporciona energia de forma gradual al nostre organisme i que es pot prendre de 3 a 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1,2 kg de patates Kennebec
4 ous
3 tomàquets pera
2 cebes de Figueres
2 grans d'all
1 llesca de pa de pagès
un grapat d'ametlles
brins de safrà
julivert
sal
pebre negre
vi ranci
aigua mineral
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc amb aigua mineral i un bol amb aigua i glaçons.
- Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres i les enrossim en una olla amb oli OVE.
- Fem la creu a 3 tomàquets i els escaldem. Els tallem la cocció en el bol amb aigua i gel.
- Posem un pot al foc amb aigua mineral.
- Pelem els tomàquets i els tallem a concassée.
- Afegim un raig de vi ranci a la ceba rossa i deixem evaporar l'alcohol. Hi afegim el tomàquet.
- Pelem 1,2 kg de patates Kennebec i les escapcem dins l'olla.
- Cobrim les patates amb l'aigua calenta i les deixem bullir durant 25 minuts.
- Posem en un pot 4 ous amb aigua mineral freda, un pols de sal i un raig de vinagre. Quan arrenqui el bull els deixem coure durant 6 minuts.
- Piquem un grapat d'ametlles torrades en un morter.
- Tallem una llesca de pa de pagès i la tallem a daus.
- Tallem la cocció dels ous en el bol amb aigua i gel. Els pelem i els reservem.
- Posem una paella al foc amb oli OVE.
- Laminem 2 grans d'all i el fem ballar a la paella. Traiem la paella del foc i hi afegim uns brins de safrà. Colem amb una malla fina i ho passem al morter.
- Fregim els daus de pa a la mateixa paella del sofregit i retirem l'oli sobrant en una safata amb paper absorbent.
- Salem les patates.
- Afegim el pa fregit al morter i acabem la picada.
- Afegim la picada a l'olla de les patates (quan porten 20 minuts) i ho deixem coure 5 minuts més.
- Servim les patates, hi afegim una mica de pebre negre i posem l'ou mollet i julivert picat per sobre.