Patates viudes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La patata és un tubercle ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, que proporciona energia de forma gradual al nostre organisme i que es pot prendre de 3 a 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1,2 kg de patates Kennebec     

    4 ous

    3 tomàquets  pera

    2 cebes de Figueres   

    2 grans d'all  

    1 llesca de pa de pagès

    un grapat d'ametlles

    brins de safrà  

    julivert

    sal

    pebre negre

    vi ranci

    aigua mineral

PREPARACIÓ

 

  1. Posem un pot al foc amb aigua mineral i un bol amb aigua i glaçons.
  2. Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres i les enrossim en una olla amb oli OVE.
  3. Fem la creu a 3 tomàquets i els escaldem. Els tallem la cocció en el bol amb aigua i gel.
  4. Posem un pot al foc amb aigua mineral.
  5. Pelem els tomàquets i els tallem a concassée.
  6. Afegim un raig de vi ranci a la ceba rossa i deixem evaporar l'alcohol. Hi afegim el tomàquet.
  7. Pelem 1,2 kg de patates Kennebec i les escapcem dins l'olla.
  8. Cobrim les patates amb l'aigua calenta i les deixem bullir durant 25 minuts.
  9. Posem en un pot 4 ous amb aigua mineral freda, un pols de sal i un raig de vinagre. Quan arrenqui el bull els deixem coure durant 6 minuts.
  10. Piquem un grapat d'ametlles torrades en un morter.
  11. Tallem una llesca de pa de pagès i la tallem a daus.
  12. Tallem la cocció dels ous en el bol amb aigua i gel. Els pelem i els reservem.
  13. Posem una paella al foc amb oli OVE.
  14. Laminem 2 grans d'all i el fem ballar a la paella. Traiem la paella del foc i hi afegim uns brins de safrà. Colem  amb una malla fina i ho passem al morter.
  15. Fregim els daus de pa a la mateixa paella del sofregit i retirem l'oli sobrant en una safata amb paper absorbent.
  16. Salem les patates.
  17. Afegim el pa fregit al morter i acabem la picada.
  18. Afegim la picada a l'olla de les patates (quan porten 20 minuts) i ho deixem coure 5 minuts més.
  19. Servim les patates, hi afegim una mica de pebre negre i posem l'ou mollet i julivert picat per sobre.
Anar al contingut