Patates rosses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La patata és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, representats a la base de la piràmide alimentària. Es pot prendre de 3 a 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
700 g de patata "del platillo"
1 cullerada d'all en pols
Romaní fresc
Sal en escates
Sal
Pebre negre
Vinagre
Oli OVE
Mantega
PREPARACIÓ
- Per fer les patates rosses, agafem un bol i hi posem pebre negre, una cullerada d'all en pols, una cullerada de sal i un bon raig d'oli OVE. Ho remenem i hi afegim 700 g de patates "del platillo" amb pell. Ho barregem bé.
- Agafem un paper sulfurat i hi aboquem les patates i la marinada. Ho tanquem bé fent un paquet i ho posem sobre una safata que pugui anar al microones. Ho courem a una potència de 800W durant 10 minuts. Si el vostre microones té una potència inferior, augmenteu el temps de cocció uns minuts.
- Destapem les patates, i mentre es refreden una mica posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE i una nou de mantega.
- Tapem les patates amb el paper de nou, i amb l'ajuda d'un plat les aixafem trencant-les una mica.
- Quan la mantega s'ha fos, afegim a la paella unes branques de romaní fresques i ho fem espetegar. A continuació
- incorporem les patates i les coem tot regant-les amb el greix que hi ha a la paella.
- Quan les patates estan ben rosses, hi afegim un raig de vinagre i ho retirem del foc.
- Servim les patates amb escates de sal per sobre i acompanyades d'una mica de suc de la cocció. I ja ho tenim!