Patates (IGP) de Prades emmascarades amb sípia i llardons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de patates (IGP) de Prades
  • 2 sípies d'1 kg
  • 150 g de ceba de Figueres
  • 100 g de botifarra negra
  • 100 g de bull de llengua
  • 20 g de pinyons torrats
  • Miniespinacs per decorar
  • Sal
  • 1 gotet d'oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Per començar, unteu les patates, senceres i amb pell, amb oli d'oliva, saleu-les, emboliqueu-les amb paper de plata i escaliveu-les al forn durant una hora i mitja a 180 graus.

Després, deixeu-les refredar, peleu-les, talleu-les a rodanxes i reserveu-les.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la botifarra tallada a rodanxes i sense pell i deixeu-ho coure tot junt a foc suau. Seguidament, afegiu-hi les patates, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure una estona més.

A continuació, poseu-ho en un motlle i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui ben fred, desemmotlleu-ho, talleu-ho en forma rectangular i salteu-ho en una paella amb una mica d'oli.

Per fer els llardons, salteu el bull picat en una paella sense oli fins que quedi ben torrat.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli ben calent salteu la sípia fins que quedi dauradeta.

I ja per acabar, emplateu la patata amb botifarra, poseu-hi la sípia a sobre i guarniu el plat amb els llardons, els pinyons i les fulles de miniespinacs.
Anar al contingut