Patates gratinades amb botifarra negra

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Quim Hernández
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Folquer, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 patates mitjanes
  • 1 botifarra negra
  • formatge brie
  • 1 got de crema de llet
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Comenceu pelant les patates i tallant-les a làmines ben fines. Després daureu-les en una paella amb oli abundant i calent.
Heu de tenir en compte que no han de quedar ni fregides del tot ni bullides. Un cop daurades, retireu-les del foc i reserveu-les sobre un full de paper absorbent. Quan ja hagin perdut força oli, torneu-les a posar en una paella amb la crema de llet. Feu-ho reduir fins que n'aconseguiu una textura espessa. Per muntar el plat, feu una base de patates, una de botifarra negra tallada a làmines i una altra base de patates. Acabeu aquesta mena de milfulls amb formatge brie. Gratineu-ho al forn. Ja per acabar, acompanyeu el plat amb talls de botifarra negra prèviament saltats en una paella sense oli.
Anar al contingut