Patates gratinades amb botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Hernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Folquer, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 patates mitjanes
- 1 botifarra negra
- formatge brie
- 1 got de crema de llet
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Comenceu pelant les patates i tallant-les a làmines ben fines. Després daureu-les en una paella amb oli abundant i calent.
Heu de tenir en compte que no han de quedar ni fregides del tot ni bullides. Un cop daurades, retireu-les del foc i reserveu-les sobre un full de paper absorbent. Quan ja hagin perdut força oli, torneu-les a posar en una paella amb la crema de llet. Feu-ho reduir fins que n'aconseguiu una textura espessa. Per muntar el plat, feu una base de patates, una de botifarra negra tallada a làmines i una altra base de patates. Acabeu aquesta mena de milfulls amb formatge brie. Gratineu-ho al forn. Ja per acabar, acompanyeu el plat amb talls de botifarra negra prèviament saltats en una paella sense oli.
Heu de tenir en compte que no han de quedar ni fregides del tot ni bullides. Un cop daurades, retireu-les del foc i reserveu-les sobre un full de paper absorbent. Quan ja hagin perdut força oli, torneu-les a posar en una paella amb la crema de llet. Feu-ho reduir fins que n'aconseguiu una textura espessa. Per muntar el plat, feu una base de patates, una de botifarra negra tallada a làmines i una altra base de patates. Acabeu aquesta mena de milfulls amb formatge brie. Gratineu-ho al forn. Ja per acabar, acompanyeu el plat amb talls de botifarra negra prèviament saltats en una paella sense oli.