Patates farcides

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    350 g de bacallà salat

    200 g oli OVE

    125 g de llet

    70 g de nata

    50 g de mantega

    4 rovells d'ou 

    4 patates Monalisa d'uns 250/300 g cadascuna

    1 cabeça d'alls 

    un raig de vinagre blanc

    una tros de formatge parmesà 

    dos grapats d'ametlles torrades 

    cibulet

    sal grossa

PREPARACIÓ

  1. Posem una base de sal grossa en una safata i la posem al forn amb 4 patates grosses (250-300 g/u) i 1 cabeça d'alls. Ho deixem al forn a 220º durant 30 minuts.
  2. Traiem de la nevera un tàper amb 350 g de bacallà  ja dessalat i el tallem a mida de macedònia.
  3. Posem al foc un recipient amb 125 g de llet, 70 g de nata i 50 g de mantega. Ho escalfem i hi afegim el bacallà. Deixem que arrenqui el bull, ho retirem del foc, ho tapem i deixem que infusioni durant 20 minuts.
  4. Separem les clares dels  rovells de 4 ous. Posem els rovells en un bol i guardem les clares a la nevera per a un altre ús.
  5. Blanquegem els rovells amb un polsim de sal i hi anem afegint oli OVE i un raig de vinagre de vi blanc. Ho batem amb les varetes elèctriques fins que emulsioni.
  6. Traiem el bacallà del recipient de la llet i l'eixuguem. L'afegim al bol dels rovells.