Anar a la navegació principal

Patates amb xoriço i pecorino

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua; per això, les recomanacions apunten prendre'n de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1,5 kg de patata

    150 g de xoriço

    Mantega

    1 gra d'all

    Farigola

    Julivert

    Alfàbrega

    2 ous

    150 ml de nata

    Vi blanc

    1 mozzarella

    100 g de formatge pecorino

    Pebre

    Menta

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata de forn les patates sense pelar i cobertes de sal. Les enfornem durant 30 minuts a 220 graus.
  2. Un cop fetes, traiem la safata del forn i la deixem temperar.
  3. Pelem el xoriço, el tallem a la brunesa i el fregim en una cassola amb oli d'oliva. Amb una malla fina en treiem el greix sobrer en un bol. Reservem xoriço i greix per separat. 
  4. Un cop temperades les patates, les traiem de la sal i les aixafem una mica.
  5. Posem el greix reservat en una cassola i l'escalfem. Hi afegim una cullerada de mantega i hi saltem un gra d'all aixafat, farigola, julivert i alfàbrega.
  6. Afegim les patates aixafades a la cassola, les enrossim i n'eliminem l'oli sobrer amb paper absorbent.
  7. Reservem les patates en una safata de forn amb el xoriço fregit.
  8. Separem els rovells i les clares de dos bols. Guardem les clares per a una altra elaboració i blanquegem els rovells amb unes varetes elèctriques.
  9. Traiem de la cassola les restes d'herbes i hi freguem un all a la base.
  10.  Posem a la cassola 150 ml de nata i hi desfem 1 mozzarella. Hi afegim un raig de vi blanc, els rovells blanquejats i ho integrem.
  11. Ratllem 100 g de formatge pecorino.
  12. Afegim la salsa per sobre les patates i el formatge ratllat. Ho enfornem a 270 graus durant 5 minuts.
  13.  Ho emplatem i hi posem menta picada per sobre.
Anar al contingut