Patates amb sardines i tombet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marqués
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 patates del platillo
- 1/2 pell de llimona
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets madurs
- 2 alls
- 1 albergínia
- 8 sardines
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Ompliu una cassola amb aigua i tireu-hi les patates senceres, la pell de llimona i la sal grossa. Deixeu-ho coure fins que l'aigua s'evapori.
Per fer el tombet, poseu un gra d'all en una paella amb oli i deixeu que l'oli es perfumi. Després, afegiu-hi el pebrot vermell, el pebrot verd, l'albergínia tallada, el carbassó i el tomàquet, tot tallat ben petit, i deixeu que s'estovi.
Tot seguit, talleu les patates sense pelar en rodanxes gruixudes i emplateu-les. Poseu-hi el tombet a sobre i les sardines macerades amb oli al capdamunt. Finalment, deixeu-ho coure al forn fins que la sardina quedi rosada. Tireu-hi un raig d'oli per sobre i una mica de sal de Maldon.
Per fer el tombet, poseu un gra d'all en una paella amb oli i deixeu que l'oli es perfumi. Després, afegiu-hi el pebrot vermell, el pebrot verd, l'albergínia tallada, el carbassó i el tomàquet, tot tallat ben petit, i deixeu que s'estovi.
Tot seguit, talleu les patates sense pelar en rodanxes gruixudes i emplateu-les. Poseu-hi el tombet a sobre i les sardines macerades amb oli al capdamunt. Finalment, deixeu-ho coure al forn fins que la sardina quedi rosada. Tireu-hi un raig d'oli per sobre i una mica de sal de Maldon.