Patata, pèsols i oli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Castaño
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Malena, Gimenells (Segrià)
- Informació nutricional -Obre
Els pèsols són una font de fibra soluble, que té un gran efecte saciant, i de fibra insoluble, que estimula el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 500 g de patates
- 500 g de pèsols desgranats
- 200 g d'oli d'oliva verge extra (arbequina)
- 25 g de sal
- 200 g de llet
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint deixeu coure les patates, pelades i escapçades, durant uns 20 minuts.
Seguidament, escorreu-les, poseu-les en un bol juntament amb la llet, una mica de sal i una mica d'oli i tritureu-les amb el túrmix.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i una mica de sal escaldeu els pèsols durant un parell de minuts. Després, escorreu-los, poseu-los en un bol juntament amb una mica d'aigua de la seva cocció i un raig d'oli, i tritureu-los amb el túrmix. Finalment, passeu-ho pel colador xinès.
I ja per acabar, ompliu la meitat d'una copa amb el puré de patata, poseu-hi el puré de pèsols a sobre i guarniu-ho amb un raig d'oli.
Seguidament, escorreu-les, poseu-les en un bol juntament amb la llet, una mica de sal i una mica d'oli i tritureu-les amb el túrmix.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i una mica de sal escaldeu els pèsols durant un parell de minuts. Després, escorreu-los, poseu-los en un bol juntament amb una mica d'aigua de la seva cocció i un raig d'oli, i tritureu-los amb el túrmix. Finalment, passeu-ho pel colador xinès.
I ja per acabar, ompliu la meitat d'una copa amb el puré de patata, poseu-hi el puré de pèsols a sobre i guarniu-ho amb un raig d'oli.