Patata emmascarada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Luid
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Masnoví, El Masnou
INGREDIENTS
- 1 kg de patates
- brou d'ànec
- 1 manat d'alls tendres
- escalunyes
- 1 botifarra negra
- mantega
- 1 got de vodka
- oli
- sal
- cebollí
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu l'all tendre tallat en rodanxes en una paella amb oli.
Després, incorporeu-hi l'escalunya picada. Quan estigui tot ben potxadet, afegiu-hi la botifarra picada i remeneu-ho. Quan comenci a enganxar-se, incorporeu-hi el vodka i deixeu-lo reduir. Per fer el brou d'ànec, rostiu unes carcasses d'ànec amb ceba, porro, api i pastanaga. Incorporeu-hi vi blanc i aigua i deixeu-ho reduir. Després, coleu-ho. Quan la botifarra estigui ben cuita, afegiu-hi el puré de patata i remeneu-ho. A continuació, poseu un motllo cilíndric en una paella amb oli calent i aboqueu-hi la botifarra i el puré dins del motllo i enrossiu-ho. I ja per acabar, emplateu la botifarra amb el puré, desemmotlleu-ho i salsegeu-ho. Podeu decorar el plat amb cebollí picat.
Després, incorporeu-hi l'escalunya picada. Quan estigui tot ben potxadet, afegiu-hi la botifarra picada i remeneu-ho. Quan comenci a enganxar-se, incorporeu-hi el vodka i deixeu-lo reduir. Per fer el brou d'ànec, rostiu unes carcasses d'ànec amb ceba, porro, api i pastanaga. Incorporeu-hi vi blanc i aigua i deixeu-ho reduir. Després, coleu-ho. Quan la botifarra estigui ben cuita, afegiu-hi el puré de patata i remeneu-ho. A continuació, poseu un motllo cilíndric en una paella amb oli calent i aboqueu-hi la botifarra i el puré dins del motllo i enrossiu-ho. I ja per acabar, emplateu la botifarra amb el puré, desemmotlleu-ho i salsegeu-ho. Podeu decorar el plat amb cebollí picat.