Pastissets de confitures i formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els formatges, en general, són aliment d'elevat contingut en proteïnes i greixos, també en minerals com el fòsfor i el calci, i vitamines com la A i la D. Tot i que el mató és dels més lleugers.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
50 g de mantega
125 g de xocolata blanca
2 ous
120 g de mató
120 g de formatge de cabra
grapat d'anacards
grapat de nous
sucre de llustre
cacau en pols
2 cullerades de melmelada de raïm
2 cullerades de melmelada de pastanaga
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar un pot al foc amb aigua de l'aixeta
- Separem clares i rovells de 2 ous en 2 bols
- Posem al bol de vidre del bany maria 50 g de mantega i 125 g de xocolata blanca per fondre-ho.
- Muntem les clares afegint-hi un polsim de sal amb les varetes elèctriques.
- Traiem el bol del bany maria per refredar-lo una mica.
- Blanquegem els rovells afegint-hi la xocolata amb mantega.
- Hi afegim a poc a poc les clares muntades amb una llengua. Volem que s'incorporin amb tot l'aire possible.
- Ho suquem amb mantega pomada i omplim 4 motllos de silicona amb aquesta barreja i hi afegim 120 g de mató trencat a dos i 120 g de formatge de cabra esmicolat als altres dos.
- Ho posem en una safata i ho portem al forn 15 minuts a 170º
- Piquem en un morter per separat un grapat d'anacards i un grapat de nous. Ho reservem.
- Omplim els pastissos amb dues cullerades de confitura de raïm els de mató i dues de confitura de pastanaga els de formatge de cabra
- Espolsem sucre llustre i anacard picat en els pastissets de mató i espolsem cacau en pols i picada de nous als de formatge de cabra.
- Hi afegim menta fresca picada a tots quatre