Pastissets de Belém
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives, i pel seu contingut en fenols té cert poder antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g sucre blanc
25 g farina fluixa
210 ml llet
105 ml aigua
4 ous
1 branca canyella
1 llimona
Pasta fullada amb mantega
PREPARACIÓ
- Preparem un almívar. Posem en un pot al foc 250 g de sucre blanc i 105 d'aigua. Ho portem a ebullició durant 3 minuts.
- En un altre pot, posem 160 ml de llet, 1 branca de canyella i 2 tires de pell de llimona. Ho portem a ebullició. Tot seguit tanquem el foc i ho deixem reposar 5 minuts tapat. Després en traurem la branca de canyella i les pells de llimona.
- Ho barregem en una tassa gran 50 ml de llet i 25 g de farina fluixa.
- Aboquem la infusió de llet al pot on hi ha l'almívar ja temperat i després també hi posem la barreja de farina i llet. Ho tornem a escalfar sense deixar de remenar fins a obtenir una textura espessa.
- Quan aquesta barreja estigui freda, hi afegirem 4 rovells d'ou i els integrarem bé amb una vareta manual.
- Per fer la base dels pastissets, enrotllem un full de pasta fullada amb mantega. Un cop tenim el caneló fet, el tallem a trossets d'un dit de gruix i els anem posant cada un en un motlle. Després, fem pressió a cada trosset de pasta de full fins a adaptar-lo al motlle. Ens ha de quedar forma de cassoleta.
- Omplirem cada motlle fins a tres quarts de la seva capacitat amb la crema que hem preparat. Ho enfornem durant 12 minuts a 275º.
- Abans de tastar-los, els deixem temperar.