Pastissets de Belém

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives, i pel seu contingut en fenols té cert poder antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g sucre blanc  

    25 g farina fluixa  

    210 ml llet 

    105 ml aigua 

    4 ous 

    1 branca canyella 

    1 llimona 

    Pasta fullada amb mantega 

PREPARACIÓ

  1. Preparem un almívar. Posem en un pot al foc 250 g de sucre blanc i 105 d'aigua. Ho portem a ebullició durant 3 minuts. 
  2. En un altre pot, posem 160 ml de llet, 1 branca de canyella i 2 tires de pell de llimona. Ho portem a ebullició. Tot seguit tanquem el foc i ho deixem reposar 5 minuts tapat. Després en traurem la branca de canyella i les pells de llimona. 
  3. Ho barregem en una tassa gran 50 ml de llet i 25 g de farina fluixa. 
  4. Aboquem la infusió de llet al pot on hi ha l'almívar ja temperat i després també hi posem la barreja de farina i llet. Ho tornem a escalfar sense deixar de remenar fins a obtenir una textura espessa. 
  5. Quan aquesta barreja estigui freda, hi afegirem 4 rovells d'ou i els integrarem bé amb una vareta manual. 
  6. Per fer la base dels pastissets, enrotllem un full de pasta fullada amb mantega. Un cop tenim el caneló fet, el tallem a trossets d'un dit de gruix i els anem posant cada un en un motlle. Després, fem pressió a cada trosset de pasta de full fins a adaptar-lo al motlle. Ens ha de quedar forma de cassoleta. 
  7. Omplirem cada motlle fins a tres quarts de la seva capacitat amb la crema que hem preparat. Ho enfornem durant 12 minuts a 275º.  
  8. Abans de tastar-los, els deixem temperar. 
Anar al contingut