Pastissets de Belém

 • Programa: Cuines amb Marc Ribas
 • Cuina: Gessamí Caramés
 • Dificultat: Baixa
 • Temps: Més d'una hora
 • Informació nutricional
  -Obre

  La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives, i pel seu contingut en fenols té cert poder antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

 • 250 g sucre blanc  

  25 g farina fluixa  

  210 ml llet 

  105 ml aigua 

  4 ous 

  1 branca canyella 

  1 llimona 

  Pasta fullada amb mantega 

PREPARACIÓ

 1. Preparem un almívar. Posem en un pot al foc 250 g de sucre blanc i 105 d'aigua. Ho portem a ebullició durant 3 minuts. 
 2. En un altre pot, posem 160 ml de llet, 1 branca de canyella i 2 tires de pell de llimona. Ho portem a ebullició. Tot seguit tanquem el foc i ho deixem reposar 5 minuts tapat. Després en traurem la branca de canyella i les pells de llimona. 
 3. Ho barregem en una tassa gran 50 ml de llet i 25 g de farina fluixa. 
 4. Aboquem la infusió de llet al pot on hi ha l'almívar ja temperat i després també hi posem la barreja de farina i llet. Ho tornem a escalfar sense deixar de remenar fins a obtenir una textura espessa. 
 5. Quan aquesta barreja estigui freda, hi afegirem 4 rovells d'ou i els integrarem bé amb una vareta manual. 
 6. Per fer la base dels pastissets, enrotllem un full de pasta fullada amb mantega. Un cop tenim el caneló fet, el tallem a trossets d'un dit de gruix i els anem posant cada un en un motlle. Després, fem pressió a cada trosset de pasta de full fins a adaptar-lo al motlle. Ens ha de quedar forma de cassoleta. 
 7. Omplirem cada motlle fins a tres quarts de la seva capacitat amb la crema que hem preparat. Ho enfornem durant 12 minuts a 275º.  
 8. Abans de tastar-los, els deixem temperar. 
Anar al contingut