Pastisset de carn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Ferré
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Tragaluz, Barcelona
INGREDIENTS
- 300 g de llom de porc
- 250 g de carn de vedella
- 2 escalunyes
- 1 got de vi blanc
- 1 got de porto
- 1/2 l de brou de carn
- pasta de full (comprada)
- 1 ou
- 1 culleradeta de farigola fresca
- 1 fulla de llorer
- branquetes de julivert picat
- sal, pebre i oli
PREPARACIÓ
Poseu el llom de porc i la carn de vedella en un bol. Afegiu-hi una mica de vi blanc. Esmicoleu les herbes i incorporeu-les al bol.
Després salpebreu-ho i barregeu-ho. Si veieu que queda eixut, afegiu-hi una mica més de vi. Llavors tapeu el bol amb paper de film i deixeu-ho marinar a la nevera durant dues hores. Quan retireu el bol de la nevera feu dues pilotes amb la massa. Tot seguit talleu la pasta de full amb dos motllos rodons: un de més gran que l'altre. Poseu la pilota sobre la pasta de full més petita i tapeu-la amb la més gran. Feu-hi un petit forat i deixeu-ho reposar durant una hora a la nevera tapat amb paper de film. Mentrestant, poseu el porto en un cassó. Quan comenci a bullir flamegeu-ho. Deixeu-ho reduir fins a la meitat. Després afegiu-hi el brou de carn i deixeu-ho al foc durant 10 minuts més. Quan retireu el pastís de la nevera, poseu una mica d'oli en un plat i afegiu-hi el pastís. Quan el pastís estigui cuit, afegiu-hi la salsa de porto.
Després salpebreu-ho i barregeu-ho. Si veieu que queda eixut, afegiu-hi una mica més de vi. Llavors tapeu el bol amb paper de film i deixeu-ho marinar a la nevera durant dues hores. Quan retireu el bol de la nevera feu dues pilotes amb la massa. Tot seguit talleu la pasta de full amb dos motllos rodons: un de més gran que l'altre. Poseu la pilota sobre la pasta de full més petita i tapeu-la amb la més gran. Feu-hi un petit forat i deixeu-ho reposar durant una hora a la nevera tapat amb paper de film. Mentrestant, poseu el porto en un cassó. Quan comenci a bullir flamegeu-ho. Deixeu-ho reduir fins a la meitat. Després afegiu-hi el brou de carn i deixeu-ho al foc durant 10 minuts més. Quan retireu el pastís de la nevera, poseu una mica d'oli en un plat i afegiu-hi el pastís. Quan el pastís estigui cuit, afegiu-hi la salsa de porto.