Pastis Zebra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser en quantitat moderada, ocasional, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones

     

    140 g de farina

    75 g de iogurt grec

    2 ous

    3 g de llevat químic

    50 g de mantega

    15 g de te matcha

    150 g de sucre

    1 llima

    1 llimona

    100 ml de nata

    100 g de xocolata

    Un raig de whisky

PREPARACIÓ

  1. Separem clares i rovells de 2 ous en 2 bols.
  2. Mig muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim 75 g de sucre. Ho seguim muntant.
  3. Fonem 50 g de mantega a poc a poc i a temperatura baixa (45ºC).
  4. Blanquegem els rovells amb les mateixes varetes i, a mig procés, hi afegim 75 g de sucre i 75 g de iogurt grec.
  5. Afegim la mantega fosa als rovells. Ho barregem. Hi afegim les clares muntades, a poc a poc.
  6. Tamisem 140 g de farina i 3 g de llevat químic sobre el bol dels ous i ho pastem tot.
  7. Dividim la massa en dues parts, cada una en un bol, i afegim 15 g de te matxa en un dels bols i ho integrem bé.
  8. Ratllem la pela d'1 llima i la d'1 llimona en l'altre bol i ho integrem.
  9. Omplim dues mànegues petites amb el contingut de cada bol i posem les dues mànegues en paral·lel en una mànega més gran.
  10. Untem amb mantega i espolsem amb farina un motlle de pa de pessic perquè no se'ns enganxi el pastís.
  11. Omplim el motlle amb les dues masses, formant-hi barres.
  12.  Ho enfornem a 160º durant 35 minuts.
  13.  Fonem 100 g de xocolata del 70% al bany maria.
  14. ESCALFEM en un pot petit 100 ml de nata i l'afegim a la xocolata. Ho remenem perquè s'integri bé.
  15.  Afegim un raig de whisky a la xocolata desfeta i l'hi integrem.
  16. Desemmotllem el pastís i el tallem. Hi afegim una cullerada de la xocolata desfeta del bol.