Pastís tatin de peres

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 60 g de mantega
  • 100 g de sucre
  • 1 branca de canyella
  • 8 peres blanquilla
  • 1 gotet de rom negre Per a la pasta brisa:
  • 300 g de farina
  • 125 g de mantega fosa
  • 60 g d'aigua
  • 60 g de sucre

PREPARACIÓ

D'entrada, desfeu una mica la mantega en una paella, i a continuació, poseu-hi el sucre i caramel.litzeu-lo.
Un cop el sucre ja s'hagi caramel.litzat, afegiu-n'hi més per fixar-hi les peres tallades per la meitat al damunt. És molt important que les peres que feu servir siguin de textura forta, perquè una pera tova desprendria massa aigua. A continuació, tireu-hi una branca de canyella esqueixada, una mica més de mantega i sucre, i deixeu que les peres es vagin coent a poc a poc, durant 15 o 20 minuts. Passat aquest temps, aboqueu-hi el rom i espereu que es redueixi. D'altra banda, per fer la pasta brisa, barregeu la mantega fosa, el sucre, la farina i l'aigua en un bol. Treballeu la massa amb les mans fins que us quedi ben lligada, i deixeu-la reposar a la nevera durant 15 minuts. Quan la pasta ja estigui reposada, estireu-la amb l'ajuda d'un corró sobre una superfície plana i llisa. Podeu fer servir una mica de farina per evitar que la farina se us enganxi. Un cop la pasta estigui ben estirada, col.loqueu-la al damunt de les peres (sense treure-les de la paella) i recolliu les vores cap endins. Abans d'enfornar el pastís, pinteu la superfície de la pasta amb rovell d'ou. Poseu la paella al forn i coeu el pastís a 180 graus i durant 5 minuts. Aquest pastís, el podeu servir fred o calent, i acompanyat amb crema de llet, gelat de vainilla, etc.
Anar al contingut