Pastís de xocolata i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Alba Roig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona
INGREDIENTS
- Per al pastís de taronja:
- 60 g de mantega pomada
- ratlladura de 2 taronges
- 185 g de mató
- 60 g de sucre
- 2 ous
- 30 g de farina
- Per al pastís de xocolata:
- 185 g de cobertura de xocolata
- 45 g de mantega
- 2 ous
- 185 g de sucre
- 90 g de farina
- ratlladura de taronja
- 1 gelat de coco (opcional)
PREPARACIÓ
Per fer el pastís de taronja, poseu en un bol els ous i el sucre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, en un altre bol, poseu la mantega, el mató i la ratlladura de taronja i barregeu-ho tot amb el batedor. Seguidament afegiu-hi la farina, els ous batuts i el sucre, remeneu-ho bé amb el batedor i poseu la massa en una mànega.
Per fer el pastís de xocolata, poseu en un bol el sucre i els ous i tritureu-ho amb el túrmix. Després, poseu en un bol la xocolata tallada a trossos i la mantega i deixeu-ho fondre al microones. Quan la xocolata estigui fosa, afegiu-la al bol del sucre i els ous, remeneu-ho tot bé amb una espàtula. Finalment poseu-hi la farina, tritureu-ho amb el túrmix i poseu la massa en una altra mànega.
Tot seguit, poseu en un motllo una capa de massa de xocolata, cobriu-la amb una capa de massa de taronja, poseu-hi una mica més de massa de xocolata per sobre, i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.
I ja per acaber, desemmotlleu el pastís, poseu-ne un tall en un plat i guarniu-lo amb una bola de gelat de coco i una mica de ratlladura de taronja.
A continuació, en un altre bol, poseu la mantega, el mató i la ratlladura de taronja i barregeu-ho tot amb el batedor. Seguidament afegiu-hi la farina, els ous batuts i el sucre, remeneu-ho bé amb el batedor i poseu la massa en una mànega.
Per fer el pastís de xocolata, poseu en un bol el sucre i els ous i tritureu-ho amb el túrmix. Després, poseu en un bol la xocolata tallada a trossos i la mantega i deixeu-ho fondre al microones. Quan la xocolata estigui fosa, afegiu-la al bol del sucre i els ous, remeneu-ho tot bé amb una espàtula. Finalment poseu-hi la farina, tritureu-ho amb el túrmix i poseu la massa en una altra mànega.
Tot seguit, poseu en un motllo una capa de massa de xocolata, cobriu-la amb una capa de massa de taronja, poseu-hi una mica més de massa de xocolata per sobre, i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.
I ja per acaber, desemmotlleu el pastís, poseu-ne un tall en un plat i guarniu-lo amb una bola de gelat de coco i una mica de ratlladura de taronja.