Pastís de xocolata i plàtan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    5 ous

    150 g xocolata al 70%

    80 g de sucre

    50 g d'oli de coco

    50 g de cacau desgreixat   

    3 plàtans grossos molt madurs

    1 polsim de sal

PREPARACIÓ

  1. Separem clares i rovells de 5 ous en 2 bols.
  2. Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un pessic de sal.
  3. Blanquegem els rovells amb 80 g de sucre.
  4. Pelem 3 plàtans molt madurs i els trossegem.
  5. Posem els plàtans en un got americà i els triturem fins que n'aconseguim una massa uniforme i cremosa.
  6. Posem en un bol de vidre 150 g de xocolata negra i 50 g  d'oli de coco i ho fonem al bany maria.
  7. Hi afegim el plàtan i ho barregem amb les varetes elèctriques. A continuació, hi afegim 50 g de cacau en pols i els rovells blanquejats, i ho continuem remenant.
  8. Hi afegim, a poc a poc, les clares muntades, amb una llengua.
  9. Repartim la barreja en 4 motlles i els fiquem al forn. La textura i la consistència hauria de ser com la d'una mousse. Coem la massa a 180º durant 25 minuts.
  10. Deixem que es temperi i ho servim directament dels motlles, tirant-hi per sobre una mica de xocolata blanca ratllada.
Anar al contingut