Pastís de préssec i ametlles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Blanco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Brunés. Postres selectes, Lliçà de Vall (Barcelona)
INGREDIENTS
- 250 g de mantega
- 250 g d'ametlla en pols
- 250 g de sucre de llustre
- 4 ous
- 75 g de farina
- 1/2 kg de préssecs en almívar
- pasta brisa
- 30 g d'ametlla tallada a tires
PREPARACIÓ
Poseu en un bol la mantega mig desfeta, el sucre llustre i els ous i remeneu-ho.
Després, afegiu-hi la farina i la pols d'ametlla. Torneu-ho a remenar i deixeu-ho refredar a la nevera durant 10 minuts.
Mentrestant, estireu la pasta brisa fent servir una mica de farina per evitar que s'enganxi. Després, folreu el motllo amb la pasta brisa i farciu-lo amb la massa ja freda, procurant de no omplir-lo fins a dalt de tot. A continuació, poseu els préssecs en almívar tallats a quarts a sobre i una mica d'ametlla tallada a tires. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 35 minuts.
I ja per acabar, deixeu refredar el pastís durant dues hores i pinteu-lo amb una mica de gelatina freda perquè quedi ben brillant.
Després, afegiu-hi la farina i la pols d'ametlla. Torneu-ho a remenar i deixeu-ho refredar a la nevera durant 10 minuts.
Mentrestant, estireu la pasta brisa fent servir una mica de farina per evitar que s'enganxi. Després, folreu el motllo amb la pasta brisa i farciu-lo amb la massa ja freda, procurant de no omplir-lo fins a dalt de tot. A continuació, poseu els préssecs en almívar tallats a quarts a sobre i una mica d'ametlla tallada a tires. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 35 minuts.
I ja per acabar, deixeu refredar el pastís durant dues hores i pinteu-lo amb una mica de gelatina freda perquè quedi ben brillant.