Pastís de préssec i ametlles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manel Blanco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Brunés. Postres selectes, Lliçà de Vall (Barcelona)

INGREDIENTS

  • 250 g de mantega
  • 250 g d'ametlla en pols
  • 250 g de sucre de llustre
  • 4 ous
  • 75 g de farina
  • 1/2 kg de préssecs en almívar
  • pasta brisa
  • 30 g d'ametlla tallada a tires

PREPARACIÓ

Poseu en un bol la mantega mig desfeta, el sucre llustre i els ous i remeneu-ho.
Després, afegiu-hi la farina i la pols d'ametlla. Torneu-ho a remenar i deixeu-ho refredar a la nevera durant 10 minuts.

Mentrestant, estireu la pasta brisa fent servir una mica de farina per evitar que s'enganxi. Després, folreu el motllo amb la pasta brisa i farciu-lo amb la massa ja freda, procurant de no omplir-lo fins a dalt de tot. A continuació, poseu els préssecs en almívar tallats a quarts a sobre i una mica d'ametlla tallada a tires. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 35 minuts.

I ja per acabar, deixeu refredar el pastís durant dues hores i pinteu-lo amb una mica de gelatina freda perquè quedi ben brillant.
Anar al contingut