Pastís de préssec amb crema d'ametlles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Bach
INGREDIENTS
- 4 préssecs
- 4 cullerades d'ametlla en pols
- 4 cullerades de sucre
- 3 rovells d'ou
- 1 got de nata líquida
- melmelada de préssec Per a la pasta brisa:
- clares i rovells d'ou
- farina
- mantega
- sucre de llustre Per guarnir (opcional):
- crema anglesa
- crema de préssecs
- aiguardent de préssecs
PREPARACIÓ
Poseu la farina i la mantega en un bol i comenceu a treballar-la amb les mans.
Incorporeu-hi 2 ous batuts amb 2 cullerades de sucre i seguiu-la treballant fins que us quedi ben homogènia. Aplaneu-la amb el corró fins fer-la ben fina i poseu-la en un motlle untat amb una mica de mantega. Punxeu la massa amb una forquilla i coeu-la al forn durant 5 minuts. Feu la crema amb els rovells d'ou, 2 o 3 cullerades de sucre, l'ametlla picada i una mica de crema de llet. Un cop estigui ben batuda i lligada, aboqueu-la sobre la massa i acabeu-la de decorar amb làmines de préssec amb almíbar. Torneu-ho a posar al forn 25 minuts més a 180º, i abans de servir el pastís, decoreu-lo amb melmelada de préssec.
Incorporeu-hi 2 ous batuts amb 2 cullerades de sucre i seguiu-la treballant fins que us quedi ben homogènia. Aplaneu-la amb el corró fins fer-la ben fina i poseu-la en un motlle untat amb una mica de mantega. Punxeu la massa amb una forquilla i coeu-la al forn durant 5 minuts. Feu la crema amb els rovells d'ou, 2 o 3 cullerades de sucre, l'ametlla picada i una mica de crema de llet. Un cop estigui ben batuda i lligada, aboqueu-la sobre la massa i acabeu-la de decorar amb làmines de préssec amb almíbar. Torneu-ho a posar al forn 25 minuts més a 180º, i abans de servir el pastís, decoreu-lo amb melmelada de préssec.