Pastís de porros

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Muntaner (funcionari de Barcelona)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a un pastís:
  • 3 porros
  • 150 g de béicon
  • 1 terrina de formatge cremós
  • 2 bases de pasta de full
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu el béicon, tallat a trossets, en una paella sense oli. Quan estigui dauradet, retireu-lo de la paella i reserveu-lo. Seguidament, a la mateixa paella, poseu-hi els porros tallats a trossos i una mica d'oli i fregiu-los durant uns 10 minuts. A continuació, poseu-hi el béicon i la terrina de formatge cremós, remeneu-ho bé fins que el formatge s'hagi desfet i s'hagi barrejat amb el béicon i els porros i reserveu-ho.

Tot seguit, punxeu les dues bases de la pasta de full amb una forquilla, perquè no s'infli quan l'enforneu, esteneu al damunt d'una base el farciment, tapeu-ho amb la segona base, tanqueu-ho ben tancat, pessigant-ho amb els dits, perquè no surti el farcit, pinteu-ho per sobre amb oli d'oliva i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus, per dalt i per baix, durant uns 10 minuts, fins que es vegi dauradet per sobre.

I ja per acabar, ja podeu servir el pastís.
 
Anar al contingut