Pastís de porros
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Muntaner (funcionari de Barcelona)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a un pastís:
- 3 porros
- 150 g de béicon
- 1 terrina de formatge cremós
- 2 bases de pasta de full
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu el béicon, tallat a trossets, en una paella sense oli. Quan estigui dauradet, retireu-lo de la paella i reserveu-lo. Seguidament, a la mateixa paella, poseu-hi els porros tallats a trossos i una mica d'oli i fregiu-los durant uns 10 minuts. A continuació, poseu-hi el béicon i la terrina de formatge cremós, remeneu-ho bé fins que el formatge s'hagi desfet i s'hagi barrejat amb el béicon i els porros i reserveu-ho.
Tot seguit, punxeu les dues bases de la pasta de full amb una forquilla, perquè no s'infli quan l'enforneu, esteneu al damunt d'una base el farciment, tapeu-ho amb la segona base, tanqueu-ho ben tancat, pessigant-ho amb els dits, perquè no surti el farcit, pinteu-ho per sobre amb oli d'oliva i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus, per dalt i per baix, durant uns 10 minuts, fins que es vegi dauradet per sobre.
I ja per acabar, ja podeu servir el pastís.
Tot seguit, punxeu les dues bases de la pasta de full amb una forquilla, perquè no s'infli quan l'enforneu, esteneu al damunt d'una base el farciment, tapeu-ho amb la segona base, tanqueu-ho ben tancat, pessigant-ho amb els dits, perquè no surti el farcit, pinteu-ho per sobre amb oli d'oliva i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus, per dalt i per baix, durant uns 10 minuts, fins que es vegi dauradet per sobre.
I ja per acabar, ja podeu servir el pastís.