Pastís de poma amb caramel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aprofitar els excedents de fruita per fer-ne pastissos, compotes, etc. és una manera d'aprofitar-los abans que es facin malbé i així evitar el malbaratament alimentari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
150 g farina
100 g sucre morè
90 ml aigua
80 g sucre
70 ml nata
65 g mantega pomada
65 g sucre blanc
30 g mantega clarificada
6 pomes golden
Fulles de menta
Sucre llustre
PREPARACIÓ
- Posem 30 g de mantega clarificada a escalfar dins un pot.
- En un altre pot posem 100 g de sucre morè i 40 ml d'aigua i ho portem a ebullició per fer-ne un almívar.
- Afegim la mantega clarificada fosa a l'almívar.
- I ho remenem constantment.
- Afegim 70 ml de nata de 35% de matèria grassa i ho reduïm lleugerament. Ens ha de quedar una salsa líquida.
- Apaguem el foc i deixem que es vagi refredant de mica en mica.
- Comencem a fer la massa del pastís: tamisem 150 g de farina en un bol fent una forma de volcà.
- Hi afegim 65 g de mantega pomada, 50 ml d'aigua i 65 g de sucre.
- Treballem la massa amb les mans fins que quedi homogènia.
- Tapem la massa amb un drap i la deixem reposar 1 hora a la nevera.
- Posem el forn a escalfar a 200º
- Untem amb mantega la base i les parets d'un motllo de 25 cm.
- Empolsem el motllo amb sucre de llustre i ho reservem.
- Pelem 6 pomes golden. Traiem els cors de les pomes.
- Tallem les pomes a grills grossos.
- Omplim la base del motllo amb els grills de poma ben junts.
- Repartim per sobre de la poma 40 g sucre.
- Fem una segona capa amb la resta de les pomes.
- I tornem a repartir 40 g de sucre per sobre.
- Estenem amb un corró la massa de pastís, que quedi fina. La massa ha de ser una mica més grossa que el motllo.
- Posem la massa per sobre del motllo cobrint les pomes.
- Entrem bé la massa per les vores del motllo.
- Enfornem el pastís a 200º 30'.
- Traiem el pastís del forn i el desemmotllem.
- Enfornem de nou el pastís a 200º 15' fins que el sucre caramel·litzi.
- Desenfornem i esperem que baixi de temperatura.
- Decorem amb fulles de menta fresca netes.
- Napem el plat amb la salsa de caramel i hi posem un tall de pastís per sobre.