Pastís de poma amb caramel

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aprofitar els excedents de fruita per fer-ne pastissos, compotes, etc. és una manera d'aprofitar-los abans que es facin malbé i així evitar el malbaratament alimentari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    150 g farina 

    100 g sucre morè  

    90 ml aigua  

    80 g sucre  

    70 ml nata  

    65 g mantega pomada 

    65 g sucre blanc 

    30 g mantega clarificada  

    6 pomes golden 

    Fulles de menta 

    Sucre llustre  

     

PREPARACIÓ

  1. Posem 30 g de mantega clarificada a escalfar dins un pot. 
  2. En un altre pot posem 100 g de sucre morè i 40 ml d'aigua i ho portem a ebullició per fer-ne un almívar.  
  3. Afegim la mantega clarificada fosa a l'almívar. 
  4. I ho remenem constantment. 
  5.  Afegim 70 ml de nata de 35% de matèria grassa i ho reduïm lleugerament. Ens ha de quedar una salsa líquida. 
  6.  Apaguem el foc i deixem que es vagi refredant de mica en mica.  
  7. Comencem a fer la massa del pastís: tamisem 150 g de farina en un bol fent una forma de volcà. 
  8. Hi afegim 65 g de mantega pomada, 50 ml d'aigua i 65 g de sucre. 
  9. Treballem la massa amb les mans fins que quedi homogènia.  
  10.  Tapem la massa amb un drap i la deixem reposar 1 hora a la nevera. 
  11. Posem el forn a escalfar a 200º 
  12. Untem amb mantega la base i les parets d'un motllo de 25 cm. 
  13. Empolsem el motllo amb sucre de llustre i ho reservem. 
  14. Pelem 6 pomes golden. Traiem els cors de les pomes. 
  15. Tallem les pomes a grills grossos. 
  16. Omplim la base del motllo amb els grills de poma ben junts.  
  17. Repartim per sobre de la poma 40 g sucre. 
  18. Fem una segona capa amb la resta de les pomes. 
  19. I tornem a repartir 40 g de sucre per sobre. 
  20. Estenem amb un corró la massa de pastís, que quedi fina. La massa ha de ser una mica més grossa que el motllo. 
  21. Posem la massa per sobre del motllo cobrint les pomes.  
  22. Entrem bé la massa per les vores del motllo. 
  23. Enfornem el pastís a 200º 30'. 
  24. Traiem el pastís del forn i el desemmotllem. 
  25. Enfornem de nou el pastís a 200º 15'  fins que el sucre caramel·litzi. 
  26. Desenfornem i esperem que baixi de temperatura. 
  27. Decorem amb fulles de menta fresca netes.  
  28. Napem el plat amb la salsa de caramel i hi posem un tall de pastís per sobre.   

  

Anar al contingut