Pastís de pastanaga i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: ABaC, Barcelona
INGREDIENTS
- 200 g de pastanaga crua
- 200 g d'ametlla en pols
- 3 ous
- 130 g de sucre
- 40 g de farina
- el suc d'una llimona
- la pell ratllada d'una taronja
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 polsim de sal
- sucre de llustre
PREPARACIÓ
En primer lloc, blanquegeu els rovells amb el sucre. Barregeu-ho fins que el sucre quedi fos.
Afegiu-hi el suc de llimona i ratlleu la pela de taronja. Barregeu-ho ben barrejat. Incorporeu-hi la pols d'ametlla, la pastanaga ratllada no massa fina i la farina. Mescleu-ho amb cura fins que agafi consistència. Tireu-hi una cullerada de llevat en pols. Barregeu-ho i deixeu-ho reposar uns 10 minuts. A part, munteu les clares a punt de neu. Afegiu-hi una mica de sal. Quan les tingueu a punt, incorporeu-les a la massa i remeneu-ho amb cura. Poseu la massa en un motlle amb farina i mantega i coeu-la al forn a uns 180º uns 40 minuts. Perquè tingui una textura més suau, deixeu-la reposar unes 24 h. Passat aquest temps, traieu el motlle, tireu-hi sucre en pols i talleu-lo. Serviu-lo amb una mica de iogurt o confitura, al gust.
Afegiu-hi el suc de llimona i ratlleu la pela de taronja. Barregeu-ho ben barrejat. Incorporeu-hi la pols d'ametlla, la pastanaga ratllada no massa fina i la farina. Mescleu-ho amb cura fins que agafi consistència. Tireu-hi una cullerada de llevat en pols. Barregeu-ho i deixeu-ho reposar uns 10 minuts. A part, munteu les clares a punt de neu. Afegiu-hi una mica de sal. Quan les tingueu a punt, incorporeu-les a la massa i remeneu-ho amb cura. Poseu la massa en un motlle amb farina i mantega i coeu-la al forn a uns 180º uns 40 minuts. Perquè tingui una textura més suau, deixeu-la reposar unes 24 h. Passat aquest temps, traieu el motlle, tireu-hi sucre en pols i talleu-lo. Serviu-lo amb una mica de iogurt o confitura, al gust.