
Pastís de formatge i taronja
- Programa: Cuines - programa
- Cuiner: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
-
Informació nutricional +Obre
Els formatges, en general, són aliments molt complets gràcies al contingut de proteïnes, minerals com el calci i el fòsfor, i vitamines A, D i del grup B.
INGREDIENTS
Per fer la massa
100 g farina fluixa
100 g mantega fosa
5 g llevat fresc
70 g sucre
2 ous
Per fer el farcit
600 g crema de formatge
150 g sucre en pols (llustre)
120 g nata 35%
5 ous
1 taronja
Per fer la cobertura
una taronja
150 g sucre
450 g aigua mineral
PREPARACIÓ
Fem un almívar barrejant el sucre i l'aigua mineral en un pot que posarem a foc baix.
Confitem la taronja de la cobertura, tallada a rodelles, dins l'almívar.
Per fer la massa, barregem en un bol tots els ingredients: els ous batuts, la mantega, el sucre, la farina fluixa i el llevat fresc.
Escampem la massa en un motlle rodó de ceràmica amb una mica de farina i la fornegem 15/20 minuts a 220 graus.
Barregem tots els ingredients del farcit: crema de formatge, nata, ous batuts i el sucre de llustre. Al final, tallem i afegim els grills de taronja enfarinats amb una mica de sucre de llustre.
Traiem la massa del forn i abaixem la temperatura a 120 graus.
Posem a la part de sota del forn el pastís amb tot el farcit dins el motlle. Ho deixem 45 min.
Posem la taronja en una safata amb graella els últims 20 minuts.
Obrim el forn i posem la taronja sobre el farcit. Ho tornem a introduir al forn i ho deixem 10/15 minuts més a 220 graus.
Ho servim fred.