Pastís de formatge de cabra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge de cabra tendre és lleugerament diferent del de vaca, amb una miqueta menys de lactosa i de greixos, és igualment ric en calci i força calòricAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    350 g formatge de cabra  

    180 ml nata 35% MG

    150 g codonyat

    140 g sucre

    4 ous

    18 g midó de blat de moro

    120 ml sidra de gel

    Cardamom en pols

    Llima

    Matafaluga

    Mantega

PREPARACIÓ

  1. Posem una cullerada de nata en un got i 18 g midó blat de moro. Dissolem el midó i el reservem.
  2. Posem la resta de la nata (180 ml menys una cullerada) dins d'un pot, i hi tirem una cullerada de matafaluga.  
  3. Portem la nata a ebullició, ho tapem i deixem que baixi la temperatura un mínim de 10 minuts.   
  4. Posem al got del batedor: 350 g de formatge de cabra, 140 g de sucre, 3 ous i un rovell.  
  5. Ho triturem fins a tenir una crema homogènia. La guardem.
  6. Posem al got batedor net 150 g de codonyat, 120 ml de sidra de gel o algun altre vi dolç i àcid, una mica de cardamom en pols i el suc de mitja llima.  
  7. Ho triturem tot. I ho reservem en una mànega pastissera o un biberó.
  8.  Colem la nata infusionada al bol amb crema de formatge, i hi tirem, també, el midó blat de moro dissolt.
  9. Ho integrem tot amb la batedora.
  10. Untem amb mantega un motllo desmuntable.     
  11. Omplim el motlle amb la crema de formatge.  
  12. Portem el pastís al forn, que estarà a 200 graus amb calor només per sota. Ho enfornem 30 minuts.
  13. Deixem que el pastís es refredi un mínim de 2 hores.
  14. Acabem el plat amb un fil de codonyat.    
Anar al contingut