Pastís de formatge de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El formatge de cabra tendre és lleugerament diferent del de vaca, amb una miqueta menys de lactosa i de greixos, és igualment ric en calci i força calòricAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g formatge de cabra
180 ml nata 35% MG
150 g codonyat
140 g sucre
4 ous
18 g midó de blat de moro
120 ml sidra de gel
Cardamom en pols
Llima
Matafaluga
Mantega
PREPARACIÓ
- Posem una cullerada de nata en un got i 18 g midó blat de moro. Dissolem el midó i el reservem.
- Posem la resta de la nata (180 ml menys una cullerada) dins d'un pot, i hi tirem una cullerada de matafaluga.
- Portem la nata a ebullició, ho tapem i deixem que baixi la temperatura un mínim de 10 minuts.
- Posem al got del batedor: 350 g de formatge de cabra, 140 g de sucre, 3 ous i un rovell.
- Ho triturem fins a tenir una crema homogènia. La guardem.
- Posem al got batedor net 150 g de codonyat, 120 ml de sidra de gel o algun altre vi dolç i àcid, una mica de cardamom en pols i el suc de mitja llima.
- Ho triturem tot. I ho reservem en una mànega pastissera o un biberó.
- Colem la nata infusionada al bol amb crema de formatge, i hi tirem, també, el midó blat de moro dissolt.
- Ho integrem tot amb la batedora.
- Untem amb mantega un motllo desmuntable.
- Omplim el motlle amb la crema de formatge.
- Portem el pastís al forn, que estarà a 200 graus amb calor només per sota. Ho enfornem 30 minuts.
- Deixem que el pastís es refredi un mínim de 2 hores.
- Acabem el plat amb un fil de codonyat.