Pastís de formatge blau i pera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els làctics en general són aliments molt complets i energètics, gràcies al seu contingut de greixos i colesterol, proteïnes, minerals (calci i fòsfor) i vitaminesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    200 g crema de formatge  

    100 g sucre  

    50 g formatge blau  

    3 ous  

    125 ml nata  

    12 g midó blat de moro  

    1 pera Conference  

    100 g farina  

    100 g mantega  

    100 g sucre morè  

    Sal  

    Cardamom en pols  

    Canyella en pols 

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar 125 ml de nata i mitja cullerada de cafè cardamom en pols.  
  2. Deixem que bulli i un cop arrenqui el bull, apaguem el foc. Ho tapem i deixem que baixi la temperatura.  
  3. Barregem dins un bol 100 g de farina amb 100 g de mantega de textura pomada i tallada a daus amb un polsim de sal i 100 g de sucre morè.
  4.  Posem el crumble dins una safata de forn amb una làmina de silicona per sota o paper per enfornar.
  5.  Ho deixem al forn a 180º durant 10'. Passat aquest temps, no cal apagar el forn.
  6. Pelem i tallem a la brunesa 150 g de pera Conference  
  7. Barregem els daus de pera amb canyella mòlta
  8. Traiem el crumble del forn i hi afegim la barreja de pera i canyella. Ho barregem bé.  
  9.  Ho tornem al forn, però aquesta vegada només 5', també a 180 graus.
  10. Traiem el crumble amb pera del forn i apugem temperatura del forn a 200º.
  11. Posem al got batedor: 200 g de crema formatge i 50 g de formatge blau. 2 ous i 1 rovell i 100 g de sucre.
  12. Reservem la clara per a una altra preparació.
  13. Batem la barreja de formatges i ous fins que tinguem una textura de crema homogènia.  
  14. Separem una mica de nata infusionada que teníem a l'ansat dins un got i la colem i hi afegim 12 g de midó de blat de moro. Ho dissolem bé.  
  15. Colem la resta de la nata infusionada al got batedor i li afegim la dissolució de midó.  
  16. Ho integrem tot amb el batedor.  
  17. Untem un motlle desmuntable amb mantega.  
  18. Posem el crumble al motllo fent una base.  
  19. Posem el farciment de crema de formatge al motlle.
  20. Ho posem al forn a 200º, durant 35 minuts, amb la calor només a baix i deixem que reposi una hora dins forn amb la porta oberta.
  21. Passat aquest temps, filmem el pastís i el posem a la nevera. El deixarem d'un dia per l'altre.
Anar al contingut