Pastís de formatge amb caqui

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge de cabra és un aliment molt complet gràcies al contingut que té en proteïnes, greixos, minerals com el fòsfor i el calci, i vitamines A, D i del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g crema de formatge

    100 g formatge tou de cabra

    130 g jaumets

    60 g mantega

    50 g sucre llustre

    40 g nous

    30 ml ratafia

    4 caquis

    4 ous

    1 llima

    1 full de gelatina

    Cardamom

    Flor de sal

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Per fer la base del pastís, barregem 2 g de flor de sal amb els jaumets esmicolats i la mantega fosa. Embatumem, amb una mica més de mantega, el motlle on farem el pastís, i hi posem aquesta barreja al fons. La compactem bé, que quedi anivellat i sense aire. Hi escampem les nous, trencades, per damunt, i ho reservem a la nevera.
  2. Per fer el que anirà damunt aquesta base cruixent, triturem primer els dos formatges fins a tenir-ne una pasta homogènia.
  3. Muntem 3 clares, amb un polsim de sal. A mig muntar, hi afegim 25 g de sucre llustre i ho acabem de muntar a punt de neu.
  4. Blanquegem 4 rovells amb 25 g sucre llustre. A mig fer-ho, hi afegim l'interior de dues llavors de cardamom i ho continuem blanquejant. Hi afegim la pasta de formatges i ho continuem barrejant. Hi aboquem la ratafia i remenem perquè s'integri bé. Hi incorporem les clares muntades, a poc a poc, de manera a no perdre l'aire que contenen. Posem la barreja resultant en el motlle i ho enfornem 50 minuts a 160ºC.
  5. Per fer la melmelada de caqui, posem els caquis –sense pell- en un pot, juntament amb el suc d'una llima, i ho coem a foc lent. Cal anar-ho remenant. Hi incorporem una làmina de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda. Hi afegim també una mica d'aquesta mateixa aigua i ho coem fins aconseguir la textura de melmelada.
  6. Ho servim amb la melmelada per damunt.
Anar al contingut