Pastís de formatge amb caqui
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El formatge de cabra és un aliment molt complet gràcies al contingut que té en proteïnes, greixos, minerals com el fòsfor i el calci, i vitamines A, D i del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g crema de formatge
100 g formatge tou de cabra
130 g jaumets
60 g mantega
50 g sucre llustre
40 g nous
30 ml ratafia
4 caquis
4 ous
1 llima
1 full de gelatina
Cardamom
Flor de sal
Sal
PREPARACIÓ
- Per fer la base del pastís, barregem 2 g de flor de sal amb els jaumets esmicolats i la mantega fosa. Embatumem, amb una mica més de mantega, el motlle on farem el pastís, i hi posem aquesta barreja al fons. La compactem bé, que quedi anivellat i sense aire. Hi escampem les nous, trencades, per damunt, i ho reservem a la nevera.
- Per fer el que anirà damunt aquesta base cruixent, triturem primer els dos formatges fins a tenir-ne una pasta homogènia.
- Muntem 3 clares, amb un polsim de sal. A mig muntar, hi afegim 25 g de sucre llustre i ho acabem de muntar a punt de neu.
- Blanquegem 4 rovells amb 25 g sucre llustre. A mig fer-ho, hi afegim l'interior de dues llavors de cardamom i ho continuem blanquejant. Hi afegim la pasta de formatges i ho continuem barrejant. Hi aboquem la ratafia i remenem perquè s'integri bé. Hi incorporem les clares muntades, a poc a poc, de manera a no perdre l'aire que contenen. Posem la barreja resultant en el motlle i ho enfornem 50 minuts a 160ºC.
- Per fer la melmelada de caqui, posem els caquis sense pell- en un pot, juntament amb el suc d'una llima, i ho coem a foc lent. Cal anar-ho remenant. Hi incorporem una làmina de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda. Hi afegim també una mica d'aquesta mateixa aigua i ho coem fins aconseguir la textura de melmelada.
- Ho servim amb la melmelada per damunt.