Pastís de castanyes
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Pastís de castanyes
- Per a les castanyes amb almívar:
- 150 g castanyes crues
- aigua
- sucre
- Per a la pasta trencada:
- 250 g farina de blat
- 1 culleradeta de sucre en pols
- 1 culleradeta de sal
- 1 rovell d'ou
- 50 ml llet
- 180 g mantega
- Per al farciment:
- 150 g castanyes amb almívar
- 4 peres madures
- 2 ous petits
- 20 g sucre en pols
- 50 g crema de llet (35% mg)
- 100 ml llet sencera
PREPARACIÓ
1. Traiem la mantega de la nevera i la deixem una bona estona a temperatura ambient fins que la puguem manipular fàcilment. A continuació, aboquem aquesta mantega en un bol de grans dimensions i l'anem batent.
2. En un cassó al foc farem les castanyes en almívar: hi posem el sucre i l'aigua, i esperem que el sucre es desfaci una miqueta. En aquest moment hi afegim les castanyes pelades i crues.
3. Ara anem tirant la farina poc a poc al bol on tenim la mantega, i ho anem removent tot a la vegada. Anem treballant aquesta massa i, posteriorment, la deixarem reposar una hora.
4. Ja podem estirar la massa: posem una mica de farina a la mateixa massa, una mica a la superfície on l'estendrem i una mica al corró. Quan la tenim estirada, l'enrotllem una mica en el corró i la col·loquem dins el motlle.
5. Hi posem una mica de paper d'alumini a sobre de la massa i l'ajustem a la mida del motlle. Perquè no creixi gaire aquesta massa, al damunt del paper d'alumini hi posem unes mongetes. Ja ho podem ficar al forn a 180º C, uns vint minuts, per precoure la massa.
6. Quan tinguem la massa feta, ja la podem perfilar pels costats, i en tallem les puntes.
7. Tallem les castanyes que teníem en almívar, sense el suc.
8. Per al farciment, aboquem la llet i la crema de llet, el sucre en pols i els ous al vas de la batedora, i ho triturem per fer una pasta de flam.
9. Tallem la pera a trossets ben petits i comencem a distribuir els trossets de castanya i els de la pera a la base de la massa que tenim dins el motlle, ja precuita.
10. Aboquem al damunt el farciment que hem fet, i ho posem al forn 35 minuts. Ja tindrem el nostre pastís de castanyes!
2. En un cassó al foc farem les castanyes en almívar: hi posem el sucre i l'aigua, i esperem que el sucre es desfaci una miqueta. En aquest moment hi afegim les castanyes pelades i crues.
3. Ara anem tirant la farina poc a poc al bol on tenim la mantega, i ho anem removent tot a la vegada. Anem treballant aquesta massa i, posteriorment, la deixarem reposar una hora.
4. Ja podem estirar la massa: posem una mica de farina a la mateixa massa, una mica a la superfície on l'estendrem i una mica al corró. Quan la tenim estirada, l'enrotllem una mica en el corró i la col·loquem dins el motlle.
5. Hi posem una mica de paper d'alumini a sobre de la massa i l'ajustem a la mida del motlle. Perquè no creixi gaire aquesta massa, al damunt del paper d'alumini hi posem unes mongetes. Ja ho podem ficar al forn a 180º C, uns vint minuts, per precoure la massa.
6. Quan tinguem la massa feta, ja la podem perfilar pels costats, i en tallem les puntes.
7. Tallem les castanyes que teníem en almívar, sense el suc.
8. Per al farciment, aboquem la llet i la crema de llet, el sucre en pols i els ous al vas de la batedora, i ho triturem per fer una pasta de flam.
9. Tallem la pera a trossets ben petits i comencem a distribuir els trossets de castanya i els de la pera a la base de la massa que tenim dins el motlle, ja precuita.
10. Aboquem al damunt el farciment que hem fet, i ho posem al forn 35 minuts. Ja tindrem el nostre pastís de castanyes!