Pastís de carbassó amb salsa de bolets

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    3 carbassons     

    8 torrades de pa

    125 g de formatge curat

    3 cullerades de farina d'ametlla

    12 xampinyons portobel·lo

    Un grapat de xiitake botó

    4 ous

    2 cebes de Figueres

    Farigola

    Llorer

    Vi ranci

    Sal

    Pebre

    Julivert

    Alfàbrega

PREPARACIÓ

  1. Escalfem oli en una paella.
  2. Tallem 3 carbassons per fer-ne com uns espaguetis allargats i prims.
  3. Tirem els carbassons a la paella amb l'oli calent i, un cop enrossits, els traiem i els posem en un plat amb paper absorbent perquè s'eixugui l'oli.
  4.  Escalfem aigua en un pot.
  5. Posem 8 torradetes i les triturem amb una picadora. Ho posem en un bol i hi afegim 125 g del formatge curat ratllat. Hi afegim, també, 3 cullerades de farina d'ametlla.
  6. Piquem una mica de julivert i d'alfàbrega ben petit. Ho barregem amb del pa dins del bol.
  7. Batem 4 ous i els afegim al bol. Ho anem incorporant a poc a poc. I ho remenem. Al final, ho salpebrem. Ho remenem.
  8. Preescalfem el forn a 150 graus.
  9. Posem el carbassó enrossit en un motllo i la barreja a sobre. Amb una forquilla anem aixecant una mica les tires de carbassó perquè entri aire al pastís.
  10. Posem el pastís al forn i a la safata hi tirem l'aigua que hem escalfat per fer-ne un bany maria.
  11. Tallem 2 cebes a la brunesa. Les posem en una cassola i les enrossim. Hi afegim farigola i llorer. Ho remenem. Un cop enrossit hi tirem un raig de vi ranci.
  12. Escalfem mig litre d'aigua que ens servirà per fer la salsa.
  13. Tallem 12 portobel·los a la brunesa. Els afegim a la cassola amb la ceba. Ho anem remenant fins que estigui molt fet. I hi afegim els 500 ml d'aigua calenta. Ho deixarem coure 10 minuts.
  14. Un cop cuit, traiem el pastís del forn. El deixem temperar.
  15.  Triturem tot el contingut de la cassola amb un túrmix per fer la salsa.
  16. Saltem un grapat de xiitakes botó en una paella. Els salpebrem i hi afegim un raig de vi ranci. Ho tapem i ho retirem del foc.
  17.  Traiem el pastís del motllo. Posem la salsa de bolets damunt el pastís  i els xiitakes a sobre. Ho servim.