Pastís de carbassa i xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carbassa és una hortalissa rica en vitamina A, nutrient essencial per al manteniment de la visió i de la pell, també per al funcionament normal del sistema immunitari.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    500 g carbassa

    200 g mantega   

    125 g xocolata 72%

    150 g sucre

    100 g de farina fluixa

    50 g de llavors de carbassa

    3 cullerades de licor casolà

    3 ous

    cacau en pols

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem a daus 500 g de carbassa.
  2. Enrossim la carbassa en una cassola amb una mica d'oli OVE i mantega.
  3. Quan la tenim enrossida, hi afegim el licor (podeu veure com el vam fer a la recepta de pa de xocolata i avellanes) i en deixem evaporar l'alcohol.
  4. Triturem la meitat de la carbassa rostida i la posem a refredar dins una mànega pastissera. L'altra meitat, la reservem.
  5. Fem fondre la xocolata al bany maria.
  6. Batem els ous i hi afegim el sucre. Quan estigui ben integrat, tamisem la farina, ho barregem bé i hi incorporem la carbassa reservada i les llavors de carbassa. Ho integrem tot bé.
  7. Estovem la mantega fins que quedi com una pomada. Es pot fer treballant-la amb les mans o bé traient-la amb antelació de la nevera.
  8. Barregem la xocolata fosa amb la mantega estovada fins que tot quedi ben integrat, i ho incorporem a la massa. Ho homogeneïtzem i posem la barreja dins un bol prèviament untat amb mantega perquè no s'enganxi.
  9. Ho enfornem a 180º durant 20 minuts.