Pastís d'avellanes al moment i gelat de Chartreuse
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerson Ribal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La grava, El Morell (Tarragona)
INGREDIENTS
- 8 rovells d'ou
- 50 g de sucre
- 120 g de mantega
- 120 g de pasta d'avellana
- 50 g de salsa de xocolata
- 40 g d'avellanes garapinyades
- 250 g de gelat de Chartreuse (comprat o d'un altre tipus?)
- 40 g de granet d'avellana
PREPARACIÓ
Per fer el pastís d'avellana, poseu en un cassó al bany maria els rovells d'ou i el sucre i remeneu-ho bé fins que el sucre quedi ben desfet.
A continuació, retireu el cassó del foc, afegiu-hi la pasta d'avellana i la mantega i remeneu-ho amb el batedor fins que quedi una massa ben fina. Tot seguit, cobriu els motllos amb paper sulfuritzat, ompliu-los amb la massa i deixeu-los coure al forn a 230 graus durant 6 minuts.
I ja per acabar, feu una base de salsa de xocolata al centre del plat, poseu-hi el pastís a sobre, una bola de gelat de Chartreuse al costat i guarniu el plat amb les avellanes garapinyades i el granet d'avellana.
A continuació, retireu el cassó del foc, afegiu-hi la pasta d'avellana i la mantega i remeneu-ho amb el batedor fins que quedi una massa ben fina. Tot seguit, cobriu els motllos amb paper sulfuritzat, ompliu-los amb la massa i deixeu-los coure al forn a 230 graus durant 6 minuts.
I ja per acabar, feu una base de salsa de xocolata al centre del plat, poseu-hi el pastís a sobre, una bola de gelat de Chartreuse al costat i guarniu el plat amb les avellanes garapinyades i el granet d'avellana.