Pastís d'ametlla amb fruita confitada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Txema Martínez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Tribia, Masquefa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la fruita confitada:
  • 500 g de sucre
  • 500 g d'aigua
  • 100 g de panses
  • 100 g d'orellanes
  • 100 g de prunes sense pinyol
  • 100 g de figues seques
  • Per al pastís d'ametlles:
  • 200 g de farina d'ametlles
  • 200 g de sucre blanc
  • 6 ous
  • pell de llimona
  • pell de taronja
  • canyella en pols
  • sucre llustre
  • Per cobrir el motlle:
  • mantega
  • farina blanca

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó al foc poseu-hi el sucre i l'aigua fins que el conjunt arribi a una textura d'almívar, és a dir, que s'hagi dissolt completament però que no hagi agafat color. En aquest moment, afegiu-hi les panses, les orellanes, les figues i les prunes tallades a dauets, confiteu-les en aquest cassó fora del foc, escorreu-les i reserveu-les.

A continuació, preescalfeu el forn a 160 graus, unteu un motllo de silicona amb una mica de mantega i espolseu-hi farina per sobre.

Tot seguit, munteu el sucre amb els ous amb el pímer, fins que doblin el seu volum i el sucre quedi dissolt. Després, afegiu-hi la farina d'ametlles, la canyella en pols i les ratlladures de la pell d'una taronja i d'una llimona i barregeu-ho tot, amb unes varetes manuals, fins que quedi completament homogeni. Finalment, aboqueu-ho al motllo, poseu-hi la fruita confitada per sobre i deixeu-ho coure al forn uns 15-18 minuts fins que agafi un color daurat.

I ja per acabar, podeu servir el pastís sencer amb una mica de sucre llustre i canyella en pols per sobre i podeu acompanyar-lo amb una copa de vi dolç
Anar al contingut