Pastís brillant de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El kuzu és un midó provinent de les arrels d'una planta lleguminosa, que aporta funció espesseïdora, molt utilitzat també en la medicina tradicional xinesa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g xocolata a la pedra- 200 ml llet
- 200 ml nata
- 200 g farina d'arròs
- 90 ml almívar del 50%
- 40 g sucre
- 15 g llevat químic
- 7 g kuzu
- 5 clares
- 3 fulls gelatina
- 2 cullerades de mel de romaní
- Melmelada de taronja
- Mantega
- Flor de sal
PREPARACIÓ
- Posem en un got un raig de llet i 7 g de kuzu. La resta de la llet, la posem a escalfar. Dissolem el kuzu.
- Barregem al pot inox la llet i el kuzu dissolt fins que arrenqui a bullir suaument, i ho integrem i ho traiem del foc.
- Afegim al pot amb llet i kuzu 115 g xocolata al 70% cacau ratllada o triturada. Ho dissolem i remenem amb llengua.Traiem aquesta barreja del foc perquè baixi la temperatura. Ha d'estar per sota de 40 graus.
- Mentrestant, posem al bol de la pastadora o del braç batedor 5 clares d'ou i les muntem. Anem afegint de mica en mica 40 g de sucre.
- Afegim la xocolata desfeta amb kuzu a la merenga. Ho integrem amb molta cura perquè no perdi aire.
- Tamisem al bol 200 g de farina d'arròs i 15 g d'impulsor.
- Posem la massa en una màniga pastissera sense broquet.
- Untem 4 motllos individuals amb mantega i els empolsem amb farina d'arròs per veure si ens hem deixat algun lloc sense mantega. Omplim els motllos amb la xocolata.
- Ho enfornem 25' a 160º.
- Passat aquest temps, traiem els pastissos del forn.
- Posem 3 fulls de gelatina en un bol amb aigua freda.
- Comecem a fer la cobertura de xocolata. Posem a escalfar un pot amb aigua per a fer el bany Maria. Disolem 150 g de xocolata al 70% cacau tallada en talls petits.
- Afegim a un altre pot 200 ml nata i l'escalfem uns uns 60º (no cal que bulli).
- En un altre pot fem un almívar escalfant 90 ml aigua amb 45 g de sucre.
- Integrem nata i xocolata.
- Afegim 2 cullerades mel de romaní i l'almívar.
- Afegim la gelatina escorreguda.
- Ho integrem tot i ho portem a una gerra perquè baixi la temperatura.
- Farcim els 4 pastissos. Els tallem pel mig i els buidem una mica.
- Els farcim amb melmelada de taronja i els tapem.
- Posem els pastissos sobre una reixa de forn i els banyem amb cobertura de xocolata. Esperem uns minuts i ho tornem a repetir, fent un parell o tres banys per pastís.
- Deixem que escorrin bé per no tacar,
- Decorem amb flor de sal per sobre.