Pasta fresca amb pollastre marinat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 contracuixes de pollastre sense pell
900 g de brou de pollastre
200 ml de llet de coco
250 g de pasta fresca
60 g de farina d'ametlla
10 fulles de coriandre
3 cullerades d'oli de coco
1 taronja
2 llimes
1 llimona
1 fulla de llorer
1 gra d'all
1 nyora
Gingebre
Pebre blanc
Pebre negre
Pebre vermell fumat dolç
PREPARACIÓ
- Ratllem gingebre (més fàcil, si el tenim congelat) en un bol.
- Afegim al bol la polpa d'una nyora hidratada.
- Tallem un all a la brunesa i l'afegim al bol.
- Seguim preparant el marinat per al pollastre afegint-hi sal, pebre blanc, pebre negre i dues cullerades de cafè de pebre vermell fumat dolç.
- Afegim al bol les peles d'una taronja, 2 llimes i 1 llimona.
- Per finalitzar el marinat espremen els cítrics que hem pelat (en colem el suc per evitar-ne les llavors).
- Tallem les 4 contracuixes de pollastre a mida de mossegada.
- Untem els trossos de pollastre amb 3 cullerades d'oli de coco i els afegim al bol.
- Untem els trossos de pollastre amb el marinat i el deixem actuar a la nevera durant 24 hores.
- Traiem el pollastre del marinat i el saltem en una cassola.
- Traiem de la nevera 900 ml de brou de pollastre i l'escalfem.
- A sobre del pollastre ros, hi afegim 200 ml de llet de coco i 1 fulla de llorer.
- Afegim a la cassola el brou calent i la deixem a foc mitjà durant 5 minuts.
- Afegim 60 g de farina d'ametlla crua a la cassola i la deixem al foc 5 minuts més.
- Afegim a la cassola 250 g de pasta fresca. Es courà, depenent de la mida, amb tres minuts.
- Ho servim amb deu fulles de coriandre per sobre.