Pasta fresca amb peix de roca, sèpia i sofregit de tomàquet, all i julivert
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Deme Lomas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Fishop, Girona
- Informació nutricional -Obre
La sèpia és un cefalòpode ric en niacina, vitamina necessària pel bon funcionament del cervellAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 600 g de tagliatelle o qualsevol pasta seca
- 1 sèpia ( d'uns 200g)
- 200 g de peix de roca del dia
- un raig d'oli verge
- 1 bitxo
- 4 alls
- mig menat de julivert
- 1/2 kg de tomàquet
- sal
- 1 c/s de sucre
- 2 c/s d'olivada
- cebollí
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli calent sofregiu l'all picat i els bitxos. Quan estigui dauradet, afegiu-hi el julivert picat, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-hi el tomàquet ratllat, rectifiqueu-ho de sal i sucre i deixeu-ho sofregir durant 15 minuts a foc suau.
Mentrestant, poseu la pasta en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-la coure uns minuts. Quan estigui al dente, retireu-la del foc i reserveu-la.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu la sèpia i el peix de roca, prèviament nets, tallat a trossos i salats. Quan estiguin dauradets, retireu-ne uns quants de la paella i reserveu-los en un plat. Tot seguit, afegiu els altres a la paella del sofregit, juntament amb la pasta, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts tot junt.
I ja per acabar, emplateu la pasta amb el sofregit i els trossos de peix, poseu-hi una mica d'olivada i cebollí picat a sobre i guarniu el plat amb els altres trossos de peix que havíeu reservat.
Mentrestant, poseu la pasta en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-la coure uns minuts. Quan estigui al dente, retireu-la del foc i reserveu-la.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu la sèpia i el peix de roca, prèviament nets, tallat a trossos i salats. Quan estiguin dauradets, retireu-ne uns quants de la paella i reserveu-los en un plat. Tot seguit, afegiu els altres a la paella del sofregit, juntament amb la pasta, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts tot junt.
I ja per acabar, emplateu la pasta amb el sofregit i els trossos de peix, poseu-hi una mica d'olivada i cebollí picat a sobre i guarniu el plat amb els altres trossos de peix que havíeu reservat.