Pasta fresca al pesto (Pasta fresca amb pesto) - São Paulo, Brasil
- Programa: Karakia
- Cuina: Guacira Ramos, Castelldefels
INGREDIENTS
- Per a 5 persones:
- 1/2 kg de farina
- 5 ous (1 per cada 100 g de farina)
- sal
- Per a la salsa "pesto":
- alfàbrega
- alls
- pinyons
- formatge parmesà ratllat
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Aboqueu la farina al marbre i feu-hi un forat al mig, de manera que us quedi amb la forma d'un volcà. Poseu els ous al cràter.
Pasteu-ho a mà durant uns quants minuts fins que aconseguiu una massa compacta i sense grumolls. Els ous han de quedar ben barrejats amb la farina.
Aneu agafant porcions no gaire grosses de massa i estireu-la fent-la passar dues o tres vegades per una màquina d'estirar pasta, fins que aconseguiu que tingui el gruix que desitgeu. Després canvieu l'estri d'aplanar pel de tallar, passeu-hi la pasta i ja us sortiran les tires de pasta per l'altre costat.
Tireu una mica de farina damunt la pasta tallada perquè no s'enganxin les tires i ja la tindreu a punt per coure.
Prepareu el pesto posant en el got del túrmix un grapat de fulles d'alfàbrega fresca, un all pelat i trossejat, un bon tou de formatge parmesà ratllat, un raig generós d'oli d'oliva i força pinyons. Tritureu-ho fins que aconseguiu una textura cremosa. Afegiu-hi uns quants pinyons més, però aquests ja no els tritureu.
Poseu una olla al foc amb aigua abundant i sal al gust.
Quan arrenqui el bull, aboqueu-hi la pasta. Remeneu-la perquè no s'enganxi i al cap de 3 o 4 minuts (depenent de com la vulgueu de cuita) ja la tindreu llesta.
Escorreu-la i poseu-la en una safata de servir. Aboqueu-hi el pesto per sobre i remeneu-ho perquè la pasta quedi ben impregnada de la salsa.
Porteu-la a taula i serviu a part més formatge parmesà ratllat, perquè cadascú se n'afegeixi al seu gust.
Pasteu-ho a mà durant uns quants minuts fins que aconseguiu una massa compacta i sense grumolls. Els ous han de quedar ben barrejats amb la farina.
Aneu agafant porcions no gaire grosses de massa i estireu-la fent-la passar dues o tres vegades per una màquina d'estirar pasta, fins que aconseguiu que tingui el gruix que desitgeu. Després canvieu l'estri d'aplanar pel de tallar, passeu-hi la pasta i ja us sortiran les tires de pasta per l'altre costat.
Tireu una mica de farina damunt la pasta tallada perquè no s'enganxin les tires i ja la tindreu a punt per coure.
Prepareu el pesto posant en el got del túrmix un grapat de fulles d'alfàbrega fresca, un all pelat i trossejat, un bon tou de formatge parmesà ratllat, un raig generós d'oli d'oliva i força pinyons. Tritureu-ho fins que aconseguiu una textura cremosa. Afegiu-hi uns quants pinyons més, però aquests ja no els tritureu.
Poseu una olla al foc amb aigua abundant i sal al gust.
Quan arrenqui el bull, aboqueu-hi la pasta. Remeneu-la perquè no s'enganxi i al cap de 3 o 4 minuts (depenent de com la vulgueu de cuita) ja la tindreu llesta.
Escorreu-la i poseu-la en una safata de servir. Aboqueu-hi el pesto per sobre i remeneu-ho perquè la pasta quedi ben impregnada de la salsa.
Porteu-la a taula i serviu a part més formatge parmesà ratllat, perquè cadascú se n'afegeixi al seu gust.