Pasta fresca al pesto (Pasta fresca amb pesto) - São Paulo, Brasil

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Guacira Ramos, Castelldefels

INGREDIENTS

  • Per a 5 persones:
  • 1/2 kg de farina
  • 5 ous (1 per cada 100 g de farina)
  • sal
  •  
  • Per a la salsa "pesto":
  • alfàbrega
  • alls
  • pinyons
  • formatge parmesà ratllat
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Aboqueu la farina al marbre i feu-hi un forat al mig, de manera que us quedi amb la forma d'un volcà. Poseu els ous al cràter.
Pasteu-ho a mà durant uns quants minuts fins que aconseguiu una massa compacta i sense grumolls. Els ous han de quedar ben barrejats amb la farina.
Aneu agafant porcions no gaire grosses de massa i estireu-la fent-la passar dues o tres vegades per una màquina d'estirar pasta, fins que aconseguiu que tingui el gruix que desitgeu. Després canvieu l'estri d'aplanar pel de tallar, passeu-hi la pasta i ja us sortiran les tires de pasta per l'altre costat.
Tireu una mica de farina damunt la pasta tallada perquè no s'enganxin les tires i ja la tindreu a punt per coure.
Prepareu el pesto posant en el got del túrmix un grapat de fulles d'alfàbrega fresca, un all pelat i trossejat, un bon tou de formatge parmesà ratllat, un raig generós d'oli d'oliva i força pinyons. Tritureu-ho fins que aconseguiu una textura cremosa. Afegiu-hi uns quants pinyons més, però aquests ja no els tritureu.
Poseu una olla al foc amb aigua abundant i sal al gust.
Quan arrenqui el bull, aboqueu-hi la pasta. Remeneu-la perquè no s'enganxi i al cap de 3 o 4 minuts (depenent de com la vulgueu de cuita) ja la tindreu llesta.
Escorreu-la i poseu-la en una safata de servir. Aboqueu-hi el pesto per sobre i remeneu-ho perquè la pasta quedi ben impregnada de la salsa.
Porteu-la a taula i serviu a part més formatge parmesà ratllat, perquè cadascú se n'afegeixi al seu gust.

Anar al contingut