Pasta con le sarde (Pasta amb sardines) - Itàlia
- Programa: Karakia
- Cuina: Antonio Catalano (restaurant Godzy's), Granollers
INGREDIENTS
- espaguetis
- sardines
- fonoll
- ceba
- alls
- safrà
- anxoves
- pa ratllat
- julivert
- sal i oli
PREPARACIÓ
Poseu una olla d'aigua amb sal a bullir i afegiu-hi el fonoll. Deixeu-ho coure uns 10-15 minuts.
Netegeu bé les sardines i traieu-ne el cap i l'espina.
Prepareu un sofregit amb all i ceba ben picats i les anxoves tallades a trossets petits.
En una altra cassola amb oli fregiu-hi una miqueta d'all picat i després retireu-lo (és perquè l'oli agafi gust). Fregiu les sardines en aquest oli i, quan estiguin mig fetes, incorporeu-hi una mica d'aigua de fonoll. Deixeu-ho coure uns 5 minuts més, fins que s'evapori l'aigua.
Diluiu el safrà amb una mica d'aigua de fonoll. Talleu ben fi el fonoll que heu bullit i afegiu-lo al sofregit d'anxoves. Remeneu-ho i tireu-hi el safrà diluït i una mica de sal (molt poca).
Bulliu la pasta en l'aigua de fonoll. Incorporeu les sardines que heu cuit al sofregit de les anxoves. Quan la pasta sigui cuita, barregeu-la amb les sardines de la cassola per tal que agafi gust.
Decoreu el plat amb julivert ben picat, un rajolí d'oli d'oliva i pa ratllat (prèviament torrat).
Netegeu bé les sardines i traieu-ne el cap i l'espina.
Prepareu un sofregit amb all i ceba ben picats i les anxoves tallades a trossets petits.
En una altra cassola amb oli fregiu-hi una miqueta d'all picat i després retireu-lo (és perquè l'oli agafi gust). Fregiu les sardines en aquest oli i, quan estiguin mig fetes, incorporeu-hi una mica d'aigua de fonoll. Deixeu-ho coure uns 5 minuts més, fins que s'evapori l'aigua.
Diluiu el safrà amb una mica d'aigua de fonoll. Talleu ben fi el fonoll que heu bullit i afegiu-lo al sofregit d'anxoves. Remeneu-ho i tireu-hi el safrà diluït i una mica de sal (molt poca).
Bulliu la pasta en l'aigua de fonoll. Incorporeu les sardines que heu cuit al sofregit de les anxoves. Quan la pasta sigui cuita, barregeu-la amb les sardines de la cassola per tal que agafi gust.
Decoreu el plat amb julivert ben picat, un rajolí d'oli d'oliva i pa ratllat (prèviament torrat).