Parpadelle amb carxofes, bolets i tòfona

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Jordi Esteve, restaurant Nectari. Barcelona
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • Per fer la pasta:
  • 12 rovells d'ou
  • 150 g de farina
  • oli d'oliva
  • sal
  • bolets variats: ceps, llenegues i camagrocs
  • carxofes
  • papada de porc tallada a daus ben petits
  • tòfona
  • brou
  • mantega

PREPARACIÓ

Per fer la pasta posem al robot la farina, la sal i l'oli d'oliva. Un cop en marxa, hi afegim els rovells fins que veiem que la massa queda ben lligada. Un cop feta, ja podem estirar-la amb la màquina de fer pasta posant-hi una mica de farina perquè no se'ns enganxi. Anem passant la massa per la màquina fins que aconseguim el gruix que desitgem per fer la pappardelle (aquesta pasta l'hem de fer quan la vulguem fer servir. Si la deixéssim reposar es podria oxidar i fer malbé). Un cop estirada la massa, la tallem per donar-li la forma de la pappardelle, en tires amples.

Netegem els bolets amb un paper humit, sense passar-los per aigua. Pelem les carxofes, intentant conservar el peu, fins a quedar-nos només amb el cor.

Escaldem la pappardelle en aigua bullint uns minuts.
Mentrestant, fem les carxofes. La tallem a quarts i la saltem en una paella amb oli. Passats uns 3 minuts, quan estiguin daurades, hi afegim els ceps i la llenega, tallats a trossos, i els camagrocs. Hi posem la papada, ho salpebrem i hi afegim la pasta de tòfona i ho remenem tot un parell de minuts. Hi afegim el brou i una mica de mantega perquè quedi lligat. Un cop fet, ja podem muntar el plat.

Posem una mica d'oli d'oliva al plat perquè no se'ns enganxi la pappardelle que posem estirada a tires. A sobre, els trossos de carxofes separats i acompanyats cadascun per un tipus de bolet. Posem els talls de papada i per últim, la salsa per sobre la pappardelle perquè agafi el gust de la tòfona.

Acabem amb un toc de sal i unes flors per decorar-lo.

Anar al contingut